Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ OLYMPOLIS ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΦΗΚΑ
Στις 7μμ θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, τα εγκαίνια του φεστιβάλ τεχνών, ιδεών, μουσικής και γαστρονομίας, που ως στόχο του έχει την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του
Ολύμπου, του πανταχόθεν ορώμενου βουνού.
Ο Όλυμπος, ένα από τα αξιολογότερα φυσικά μνημεία της Ελλάδας, επιδεικνύοντας ένα περιβάλλον φυσικού κάλλους, ενέπνευσε τον διεθνούς φήμης Σουηδό καθηγητή της συστηματικής βοτανικής του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, βοτανολόγο Prof. Emer. Arne Strid να ασχοληθεί με αυτόν. Μετά από επίπονη προσπάθεια φτάνει σήμερα να παρουσιάσει τη μελέτη του «Φυτά του Ολύμπου», αναδεικνύοντας έτσι την πλούσια χλωρίδα του Εθνικού Δρυμού της Ελλάδας.
Στις 8.30μμ διοργανώνεται από το «Κτήμα Κούρτη» εργαστήρι οινογνωσίας. Ο κ. Γ. Παπαναστασίου, επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ, θα μιλήσει για τον «Οίνο και τα συμπόσια στην αρχαία Ελλάδα», ο συγγραφέας Θ. Ράπτης θα αναφερθεί στα «οινικά σκεύη της αρχαιότητας», ενώ ο Α. Κούρτης, αμπελουργός-οινοποιός θα έχει ως θέμα της ομιλίας του «Αμπελοκαλλιέργεια-Οινοποίηση-Οινογευσία». Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν έκθεση με οινικά σκεύη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.olympolis.gr

Εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο του Μεγάρου. (Γενική ημερήσια είσοδος:10 Ε -Κάρτα ανεργίας: 8 Ε. Παιδιά εώς 12 ετών: είσοδος ελεύθερη.)