Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Δημήτρης Λακασάς: Θετικό το μέτρο για την αντιβροχική προστασία καλλιεργειών αμπέλου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΕΒΕ
Ικανοποίηση ΣΕΒΕ για αντιβροχική προστασία καλλιεργειών αμπέλου
Την ικανοποίησή του για την, μετά από σχετικό αίτημα, ένταξη της καλλιέργειας
της αμπέλου στις επιχορηγούμενες για το 2013 καλλιέργειες για προστασία από βροχόπτωση, σύμφωνα με την πρόσφατη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ, εκφράζει με σημερινή επιστολή του στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Στην επιστολή ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Δημήτρης Λακασάς τονίζει ότι το μέτρο αυτό είναι θετικό για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και συγκεκριμένα:

- για τον ΕΛΓΑ καθώς συνεπάγεται μεγάλη εξοικονόμηση των πόρων του

- για τους εξαγωγείς του κλάδου καθώς θα μπορούν πλέον με ασφάλεια να προγραμματίζουν την παραγωγή και αντίστοιχα την παράδοση των προϊόντων τους στις ξένες αγορές σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις των πελατών τους

- για τους αγρότες καθώς θα αυξήσει το εισόδημά τους

- για την ίδια την παραγωγή της αμπέλου καθώς θα βελτιώσει την ποιότητά της και συνακόλουθα την ανταγωνιστικότητά της διεθνώς.

Κλείνοντας ο κ. Λακασάς εκφράζει την επιθυμία για μια ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και του ΣΕΒΕ με πρακτικά αποτελέσματα προς όφελος του αγροτικού κλάδου και της εξωστρέφειάς του.