Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Απόλυτη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης στους εργαζόμενους του Ο.Α.Ε.Ε.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης επισκέφθηκαν εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ Πιερίας εν όψει της επικείμενης ένταξής τους στις λίστες διαθεσιμότητας του Υπουργείου Εργασίας, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη του εμπορικού κόσμου της πόλης μας στον αγώνα παραμονής τους στην εργασία τους.
            Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ρέχας απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του ΟΑΕΕ Πιερίας, ανέφερε μεταξύ άλλων:

« Ειδικά σε μια περίοδο που στα ασφαλιστικά ταμεία απαιτείται η άμεση στελέχωσή τους με προσωπικό, δε έχει καμία απολύτως λογική η απόφαση για διαθεσιμότητα του ήδη εξειδικευμένου προσωπικού τους. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν αποδεδειγμένα ασταμάτητα και καθημερινά καταβάλλουν προσπάθειες για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών τους, ειδικά όταν αυτοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες κυρίως οικονομικές.
Όμως για μια ακόμη φορά η εξυπηρέτηση των πολιτών έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθώς ως άμεσο αντίκτυπο της Κυβερνητικής απόφασης για την απομάκρυνσή τους είναι η περαιτέρω καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων των ασφαλισμένων, στην ταλαιπωρία που θα ακολουθήσει με τη διοικητική εξυπηρέτηση των εν ενεργεία ασφαλισμένων αλλά και γενικότερα στην υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών της χώρας μας.
Απολύονται οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα και αυτοί που πραγματικά εργάζονται δίπλα στους πολίτες, λαμβάνοντας αποφάσεις χωρίς κανένα προϋπολογισμό, χωρίς καμία απολύτως λογική και χωρίς καμία απολύτως ουσιαστική αξιολόγηση. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν κάποιοι ότι οι πολίτες της χώρας αυτής δεν είναι αριθμοί αλλά άνθρωποι. Δουλεύουν για να ζήσουν την οικογένειά τους, όπως τόσοι άλλοι και σε καμία περίπτωση δε πρέπει να γίνονται αποδέκτες ενός σχεδίου εξαθλίωσης των πολιτών.
Η ανεργία καλπάζει με τις συνεχείς απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με όλα τα επακόλουθά της….
Οι κατάφορες αδικίες πρέπει επιτέλους να σταματήσουν.

Ανάπτυξη με διαρκή λουκέτα δε πρόκειται να έρθει ποτέ….»