Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΝΟΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Κος ΣΙΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δικαιωμένος νοιώθει για άλλη μια φορά, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Κος Σιανίδης Δημήτριος, ο οποίος σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, είχε έναν έντονο διαπληκτισμό με τον Αντιδήμαρχο
καθαριότητας Κο Κακάνη στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πύδνας –Κολινδρού για το θέμα της καθαριότητας  του Πάρκου των Αλυκών καθώς και την απομάκρυνση των Αθίγγανων από το χώρο.
          Όπως αναφέρει ο Κος Σιανίδης Δημήτριος το θέμα του καθαρισμού των παραθαλάσσιων περιοχών κατά την θερινή τουριστική περίοδο, είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα και μείζονος σημασίας, που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με συστηματικότητα και οργανωμένη δουλειά από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.
          Το θέμα φέτος απασχόλησε ιδιαίτερα τους καταστηματάρχες της περιοχής, καθώς αναγκάστηκαν να καταγγείλουν το γεγονός της καθαριότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς επίσης και με επιστολή τους προς την Αντιπεριφερειάρχη Κα Μαυρίδου, λόγω αδυναμίας συνεννόησης με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.
          Έπειτα από την καταγγελία και μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Κος Πολύζος επισκέφτηκε την περιοχή για να διαπιστώσει και ο ίδιος το μέγεθος του προβλήματος και κατά πόσο έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι οι οποίοι με ιδιαίτερο σθένος ανάφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχουν επιληφθεί του θέματος.
          Η διαπίστωση του Δημάρχου ήταν άκρως απογοητευτική μιας και ο χώρος δεν ήταν κατάλληλα καθαρισμένος όπως αρμόζει σε μια τέτοια περιοχή κατά την τουριστική περίοδο και οι Αθίγγανοι παρέμεναν στην περιοχή.
          Η αμέλεια λοιπόν των αρμοδίων Αντιδημάρχων στο θέμα της καθαριότητας και την απομάκρυνση των Αθίγγανων, ανάγκασε τον Κο Δήμαρχο να επέμβει άμεσα ο ίδιος, δίνοντας εντολή να καθαριστεί κατάλληλα ο χώρος και σε συνεννόηση με την αρμοδία αρχή να απομακρυνθούν οι Αθίγγανοι.
          Την επόμενη ημέρα έφτασαν δυο πλήρως εξοπλισμένα συνεργεία του Δήμου και οι υπάλληλοι καθαριότητας καθάριζαν επί δυο συνεχόμενες ημέρες όλο το πάρκο των Αλυκών.
          Έτσι λοιπόν καθόλου αναίτιες δεν ήταν οι παρεμβάσεις και παρατηρήσεις του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Κου Σιανίδη Δημητρίου προς τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Κο Λένο και Κο Κακάνη  καθώς αποδείχθηκαν καθοριστικές για τον καθαρισμό του Πάρκου των Αλυκών και για ακόμη μια φορά φάνηκε το ανύπαρκτο ενδιαφέρον τον αρμόδιων Αντιδημάρχων για την περιοχή των Αλυκών γενικότερα, μιας και τα προβλήματα στην περιοχή δεν είναι μόνο αυτά.
          Για του λόγου του αληθές λοιπόν ο Κος Δήμαρχος αποφάσισε πως εκτός από το να πληρώνει τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, θα ήταν σωστό να βάλει και security (ασφάλεια) στον χώρο, πληρώνοντάς την και αυτή από το ταμείο του Δήμου, το οποίο όλοι  μας ξέρουμε από πού προέρχονται τα έσοδα του.
 Για άλλη μια φορά δηλαδή οι Δημότες θα «πληρώσουν» την αδιαφορία των Αντιδημάρχων, που οι ίδιοι τους εμπιστεύτηκαν  με την ψήφο τους.
Φαίνεται πως τα χρήματα που θα παίρνει η security θα είναι τόσο ικανοποιητικά όχι μόνο για την απομάκρυνση των αθίγγανων από την περιοχή αλλά και για την καθαριότητα του χώρου!!.........ώστε να μην απασχολεί το θέμα τους αρμόδιους Αντιδημάρχους…..