Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για την πρόληψη της εγκληματικότητας και του παρεμπορίου στις περιοχές της Ολυμπιακής Ακτής Κατερίνης, της Παραλίας Κατερίνης, του Λιτοχώρου και της Λεπτοκαρυάς στην Πιερία

Κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παρεμπορίου, ενώ σ υνελήφθη ένας (1) υπήκοος Αλβανίας ο οποίος παρέμενε παράνομα στη χώρα
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία αστυνομική δράση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, για την
πάταξη του στάσιμου και υπαίθριου εμπορίου που έλαβε χώρα την 18 και 19.08.2013 στην παραθαλάσσια ζώνη της Κατερίνης, του Λιτοχώρου και της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, όπου παρατηρείται έξαρση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ειδικότερα, αστυνομικοί των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, πραγματοποίησαν ελέγχους στις περιοχές της Ολυμπιακής Ακτής Κατερίνης, της Παραλίας Κατερίνης, του Λιτοχώρου και της Λεπτοκαρυάς Πιερίας για την σύλληψη τυχόν μη νόμιμων μεταναστών και την πάταξη του παραεμπορίου.
Κατά τη διάρκεια των διενεργούμενων ελέγχων, π ροσήχθησαν (14) αλλοδαποί, εκ των οποίων έξι (6) υπήκοοι Μπαγκλαντές, ένας (1) υπήκοος Αλβανίας, ένας (1) υπήκοος Σενεγάλης και έξι (6) υπήκοοι Πακιστάν, για έλεγχο της νομιμότητας της παραμονής τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ συνελήφθη ένας εκ των προαναφερομένων αλλοδαπών, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, παρέμενε παράνομα στη χώρα.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παρεμπορίου και ειδικότερα:
  • (430) ζεύγη γυαλιών ηλίου,
  • (43) γυναικείες τσάντες,
  • (35) κολόνιες,
  • (31) πορτοφόλια,
  • (80) μεταλλικές καδένες χειρός,
  • (90) βραχιόλια χειρός,
  • (2) ραδιόφωνα και
  • (110) παιδικά παιχνίδια.
Τα κατασχεθέντα καταστράφηκαν άμεσα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.