Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Παραιτήθηκε ο προεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μετά το αίτημα Στουρνάρα

Την παραίτησή του από την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε ο Στέλιος Σταυρίδης την Κυριακή, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Στη δήλωση του ο κ. Σταυρίδης απέφυγε να τοποθετηθεί στο ζήτημα που ανέκυψε μετά από δήμοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο είχε μεταβεί στην Κεφαλλονιά με το ιδιωτικό τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη. 
Η δήλωση παραίτησης του Στ. Σταυρίδη:

«Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων».
Σε δηλώσεις του πριν από την ανακοίνωση του κ. Στουρνάρα, ο κ. Σταυρίδης, σύμφωνα με το "Έθνος", αναφέρθηκε στο κοινό ταξίδι λέγοντας:
«Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επομένη τα ξημερώματα με μια πτήση που είχε στις 05:20, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό και έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μια ημέρα».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση που αναφέρει το skai.gr: «Ο επιχειρηματίας, ο οποίος θα πέταγε για τη Γαλλία, προσφέρθηκε να με αφήσει στην Κεφαλλονιά».
ΤΑΙΠΕΔ: Δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ
Μετά την παραίτηση Σταυρίδη, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, μιλώντας στο Reuters επισήμανε ότι «το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί από την παραίτηση του κ. Σταυρίδη». «Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση στο πρόγραμμα», ανέφερε.