Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Το καραβάνι περνά και ας αλυχτάν τα σκυλιά

του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου
Ο ΣΥΡΙΖΑ στεγάζει τους προνομιούχους του χθες
Ο τίτλος από μια συνέντευξη του Βαρβιτσώτη στην εφημερίδα της Βραδυνής.

Μια ηλίθια, δήθεν διαπίστωση, που κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα των βολεμένων του
χθες που βλέπουν το μέλλον να έρχεται κατά πάνω τους. 
Αλήθεια κύριε Βαρβιτσιώτη εσύ ως προνομιούχος του χθες πως και δεν είσαι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ή μήπως θεωρείς τον εαυτό σου κατατρεγμένο του δικομματικού πολιτικού συστήματος. Παιδί και συ του μπαμπά ως άλλος Κυριάκος Μητσοτάκης τι έχεις να επιδείξεις πλέον του ονόματος, ενός ονόματος με μακριά δεξιά ιστορία που σε έφερε στη Βουλή και σε υπουργικό θώκο την ώρα που λεηλατείται η πατρίδα μας;

Αντί να απολογείσαι για το ξεπούλημα των λιμανιών,μας κουνάς το δάκτυλο και μιλάς για στέγαση από τον ΣΥΡΙΖΑ των προνομιούχων του χθες;

Εσύ ήσουν και είσαι προνομιούχος του χθες και του σήμερα στεγασμένος στην ΝΔ, κάτω από τις μεγάλες φτερούγες, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, της Μέρκελ του μνημονίου και της Τρόικα. 
Οι πολίτες που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και βλέπουν τα δικαιώματά τους να καταπατούνται, τις απολύσεις, τον αντιδημοκρατικό κατήφορο και περισσότερο βλέπουν τα σπίτια τους να τα παίρνει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και όχι οι κομμουνιστές, έχουν κάθε λόγο να ξεσηκώνονται να αγωνίζονται και να προσβλέπουν με ελπίδα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί δεν είναι οι προνομιούχοι του χθες. Είναι όμως αυτοί που εγκαταλείποντας τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους τους, είναι αυτοί που με νέα ματιά βλέπουν την πολιτική, είναι αυτοί που θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της ανατροπής, υπέρ της κατάργησης του μνημονίου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας.

Εσείς κ. Βαρβιτσιώτη, προνομιούχε του χθες και σημερινός υπουργός, πρέπει να ανησυχείτε. Γιατί η ρόδα γυρίζει , ο κόσμος αλλάζει, "το καραβάνι περνά και ας αλυχτάν τα σκυλιά".