Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

«Οινόβιον»: Οινογευστικά ταξίδια στο ΝΝΟΤΟ Bains

 Το καλοκαίρι στην Πιερία είναι θάλασσα, αρμύρα, όμορφες στιγμές μέρα και νύχτα σε ακτές, με καλή παρέα γεύσεις και αρώματα και τις αισθήσεις υπερδιέγερση!.
Το «Οινόβιον», το κτήμα της οικογένειας Κούρτη, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή την
καλοκαιρινή ατμόσφαιρα αφού τα οινογευστικά του ταξίδια ταιριάζουν  με το κλίμα και την ατμόσφαιρα του καλοκαιριού, της καλής παρέας, της απόλαυσης των γεύσεων και των αρωμάτων.
Την Τετάρτη 31 Ιουλίου, ο Αποστόλης Κούρτης, ο μετρ των οινογευστικών ταξιδιών του «Οινόβιον», σταμάτησε στο ΝΝΟΤΟ Bains στην Πλάκα Λιτοχώρου για μια ξεχωριστή νύχτα με παρουσίαση κρασιών του κτήματος «Κούρτη» που συνοδεύονταν από εξαιρετικά εδέσματα που ετοίμαζε ο Σεφ Γιάννης Λάμπρου, ενώ  από το μπαλκόνι του NNOTO η ορχήστρα με τις νεανικές φωνές αγκάλιαζε μουσικά όλο το χώρο.
Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση και όσοι βρέθηκαν το NNOTO το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου ένιωσαν τυχεροί. Είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα βραβευμένα κρασιά του «Οινόβιον» που είναι το διακριτικό όνομα του κτήματος Κούρτη από τη Ράχη Πιερίας, και να γευτούν την σύνθεση «χωριατογκουρμέ» - μια σχοινοτενής ισορροπία ανάμεσα στα γκουρμέ και παραδοσιακά υλικά - των εδεσμάτων του Σεφ Γιάννη Λάμπρου, που προετοιμάζονταν εκείνη τη στιγμή. 
Στο τηγάνι η ποικιλία λουκάνικου, τυριών και λαχανικών «έσβηνε» με το μεστό «trebbiano», λευκό κρασί του κτήματος Κούρτη και στο αέρα σκορπούσε η πλούσια αρωματική σύνθεση όλων των υλικών. Μια πιρουνιά και μια γουλιά κρασί, έφταναν για να εκτιναχθούν οι αισθήσεις σε υπερδιέγερση.
Αυτό το εξαιρετικό οινογευστικό ταξίδι θα επαναληφθεί για μια ακόμη φορά την Τετάρτη 6 Αυγούστου, ξεκινώντας από τις 9.00 το βράδυ, στον ίδιο χώρο, στο ΝΝΟΤΟ Bains, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, τον Σεφ Γιάννη Λάμπρου, με τα μοναδικά του εδέσματα, τον Αποστόλη Κούρτη που θα σας μυήσει στον μυστηριακό και πλούσιο κόσμο  της γεύσης και των αρωμάτων των κρασιών του.