Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

.Ο.Κατερίνης: Χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Κατερίνα Νικολαΐδου

Η θριαμβευτική αγωνιστική πορεία της Κατερίνας Νικολαίδου συνεχίζεται αφού μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες μετά από την πρώτη θέση στην Ευρώπη, την
πρώτη θέση στους Μεσογειακούς αγώνες ανακηρύχτηκε και κορυφαία στον κόσμο στο σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, που ολοκληρώθηκε σήμερα 28/7 στο Λιντς της Αυστρίας, όπου συμμετείχε με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας.
Όταν η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια στάθηκε στη γραμμή της εκκίνησης ήξερε πώς, για να συνεχίσει το αήττητο σερί της φετινής περιόδου, θα έπρεπε να ξεπεράσει την Λευκορωσίδα κάτοχο του τίτλου, που είχε να επιδείξει δύο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο τα τρία τελευταία χρόνια σε αυτή την κατηγορία.
Η πρόκληση ήταν πολύ μεγάλη για την Νικολαϊδου που φέτος αγωνίζεται για πρώτη φορά στα ελαφρά βάρη. Η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης όμως δεν έδειξε να πτοείται. Ξεκίνησε από την εκκίνηση πολύ δυνατά και σε όλη την διάρκεια του τελικού δεν άφησε περιθώρια σε καμία από τις αντιπάλους της να αμφισβητήσει την υπεροχή της. Η Νικολαϊδου πέρασε τελικά πρώτη την γραμμή του τερματισμού με χρόνο 7:58.12 και ανακηρύχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για το 2013, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Λευκορωσίδα αθλήτρια (8:02.79) και τρίτη την Γιαπωνέζα (8:06.68).
Ο τεχνικός σύμβουλος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και προπονητής της Κατερίνας Νικολαϊδου δήλωσε: « η χαρά όλων μας είναι μεγάλη, η Κατερίνα σε κάθε αγώνα μας εκπλήσσει ευχάριστα, τίποτα δεν είναι τυχαίο αφού η Νικολαϊδου πέρυσι ήταν δεύτερη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τώρα κατάφερε να ανεβεί ακόμα ένα σκαλοπάτι. Όλοι οι φίλοι του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, η Διοίκηση και οι συναθλητές της είναι περήφανοι για αυτή την μεγάλη αθλήτρια».  


Read more: http://greekrowers.blogspot.com