Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Χρυσής Αυγής για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Χρυσή Αυγή
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί -σύμφωνα με υπέρμαχους του μνημονίου-  τον βασικό παράγοντα διάσωσης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Όταν ο Βενιζέλος πρότεινε στον Σαμαρά το κλείσιμο των νευραλγικών βιομηχανιών ΕΑΣ, ΕΑΒ και ΕΛΒΟ αντί της
κομματοκρατούμενης ΕΡΤ, το σχέδιο δεν προχώρησε λόγω του φόβου αντιδράσεως από την Χρυσή Αυγή (βλέπε πρόσφατη συνέντευξη Μπίστη στον ΣΚΑΪ). Η Ελληνική Αμυντική βιομηχανία αποτελεί για εμάς εθνικό κεφάλαιο και η άνθησή της αποτελεί προαπαιτούμενο για την εθνική μας ανεξαρτησία. Σε επίπεδο οικονομικό μπορεί να μετατραπεί σε σοβαρό μοχλό ανάπτυξης και να εξασφαλίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε νέους Έλληνες. Επειδή πολλά ανδρείκελα του πολιτικού κατεστημένου διαδίδουν ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει πρόγραμμα και πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, δημοσιεύουμε παρακάτω το κεφάλαιο «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» του πολιτικού προγράμματος του Εθνικιστικού Κινήματος.


ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Η σημερινή άθλια κατάσταση της κρατικής Αμυντικής Βιομηχανίας (Α.Β.) με τα μεγάλα ταμειακά ελλείμματα, τις ζημίες και την απαξίωση δείχνει ότι αφενός τα στρατηγικά και επιχειρησιακά σχέδια που εφαρμόστηκαν ήταν ανεπαρκή και αφετέρου ότι η διαχείριση, ο έλεγχος και ο συντονισμός των κρατικών Α.Β. παρά την οικονομική υποστήριξή τους από το κράτος (μετοχοποιήσεις χρεών προς το δημόσιο, εγγυήσεις του δημοσίου, ανάθεση συμβάσεων κ.α.) ήταν λανθασμένη με αποτέλεσμα να αποτύχει ο βασικός στόχος εδραίωσης και ανάπτυξης της εγχώριας Α.Β. πρωτίστως σε εθνικό αλλά και σε  ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι βασικές αιτίες αυτής της κατάστασης είναι γνωστές: έλλειψη ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ, ανικανότητα διοικήσεων, κομματικοποίηση, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια, επίδραση εξωθεσμικών παραγόντων, μη αξιοποίηση του θεσμού των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α.Ω.) παρά τα προβλήματα της σχετικής νομοθεσίας, ανύπαρκτη υποστήριξη της Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) και η γενικώς φθίνουσα πορεία της βιομηχανίας στην Ελλάδα είχαν ως  αποτέλεσμα την σταδιακή υποβάθμιση της βιομηχανικής υποδομής και κουλτούρας  και την απαξίωση της Αμυντικής Βιομηχανίας. Παρά ταύτα η κατάσταση στην Αμυντική Βιομηχανία, αν και εξόχως ανησυχητική μετά τις άστοχες και προδοτικές επιλογές της μνημονιακής συγκυβέρνησης, είναι αναστρέψιμη.  Μια χώρα με ισχυρή βιομηχανία και πολύ περισσότερο αμυντική, αποκτά ένα συγκριτικό πλεονέκτημα τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε διπλωματικό - διαπραγματευτικό - αμυντικό. Επιπροσθέτως τα εθνικά θέματα (Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία) και η διεθνής κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο επιβάλουν επιτακτικά την ανάκαμψη της Α.Β. και κυρίως την ανάπτυξή της ώστε να διεκδικήσει  μια βαρύνουσα θέση στο ευρωπαϊκό αμυντικό γίγνεσθαι, αλλά κυρίως για να είναι σεβαστή από όλους η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων μας Δυνάμεων.


ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΕ  ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ