Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης αντιμετωπίζει η στέγη του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στον Κολινδρό

Άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης διατρέχει η στέγη του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στον Κολινδρό, ο οποίος είναι βεβαίως χαρακτηρισμένος ως βυζαντινό μνημείο και υπ’ ευθύνη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ωστόσο δεν μπορεί να βρει χρηματοδότηση για τα
αναγκαία έργα. Μια εκκλησία με αξία θρησκευτική, ιστορική και πολιτιστική κινδυνεύει και ο ιερέας του ναού Παναγιώτης Τιμαμόπουλος, μαζί με τους πιστούς της περιοχής, έχει ξεκινήσει ένα αγώνα ευαισθητοποίησης των αρχών προς εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για τις εργασίες.


Όπως μας πληροφορεί ο πάτερ, η παλαιότητα της στέγης επιφέρει κινδύνους για όλο το ναό, καθώς παίρνει νερό, έχει διαβρωθεί και πολλά από τα κεραμίδια του πρέπει να αντικατασταθούν. Αυτό θέτει υπό απειλή το ξυλόγλυπτο τέμπλο, τις σπάνιες εικόνες και τα άλλα κειμήλια του ναού, που αποτελούν στοιχεία της ιστορίας της Πιερίας, καθώς ο συγκεκριμένος ναός αποτελούσε τον Καθεδρικό της Μητρόπολης, προτού μετεγκατασταθεί στην Κατερίνη.
Το κρίσιμο ζήτημα είναι να βρεθούν τα χρήματα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες μέσα στο καλοκαίρι, που ο καιρός το επιτρέπει. Ο πάπα Παναγιώτης φοβάται τον επόμενο χειμώνα με τις υπάρχουσες συνθήκες, καθώς η κλίση που έχει πάρει η σκεπή έχει ως αποτέλεσμα όταν πέφτει χιόνι να μένει εκεί, βαραίνοντάς την και μεγαλώνοντας τον κίνδυνο να πέσει.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

olympiobima.gr