Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Μια πρωτότυπη ιδέα επιχείρησε τη φετινή σχολική χρονιά να φέρει σε πέρας το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ
  Είχε την έμπνευση να πραγματοποιήσει κάτι το ιδιαίτερο που στην αρχή της

σχολικής χρονιάς φαινόταν ακατόρθωτο, αλλά στην πορεία εξελίχθηκε σε εφικτό σκορπώντας στους μαθητές ενθουσιασμό κι αγωνία αν όλα μέχρι το τέλος θα εξελίσσονταν ομαλά σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με αρωγό και συμπαραστάτη τον διευθυντή τους Τσακιρίδη Βασίλη είχαν βάλει στοίχημα να δώσουν και να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρό μας που βάλλεται από παντού κι εξαιτίας της κρίσης που διαμορφώθηκε.

Ο αθλητισμός είναι μια διεθνής γλώσσα που μπορεί να βοηθήσει στη γεφύρωση διαφορών και στην προώθηση σημαντικών αξιών απαραίτητων για μια διαρκή ειρήνη.

Ο αθλητισμός διδάσκει σημαντικά μαθήματα ζωής για το σεβασμό, την ηγετικότητα και τη συνεργασία. Προωθεί την ισότητα για όλους και γεφυρώνει τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων στερεώνοντας τις φιλίες. Όλοι μαθαίνουν πώς να κερδίζουν και πώς να χάνουν έντιμα. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ξυπνήσει τη φαντασία και να ανεβάσει το πνεύμα, έχει τη δύναμη να ενώσει κι όχι να χωρίσει.

Το όραμά μας ξεκάθαρο, αρμονική συνεργασία, φιλία μεταξύ διαφορετικών συλλόγων,ομάδων, ενέχει δυσκολίες, όχι όμως αξεπέραστες.

Ένα από τα οφέλη του είναι ότι ενώνει τους ανθρώπους/ποδοσφαιριστές, συμπαίχτες/συνάδελφους, στερεώνει τις φιλίες.

Ήρθε τελικά η στιγμή να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες. Μέσα από την καμπάνια μας αυτή δείξαμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αρμονική συνύπαρξη με σεβασμό των συλλόγων στηρίζοντας το δύσκολο έργο της Football League.

Ευχαριστούμε τις διοικήσεις, τα επιτελικά τιμ, τα τεχνικά τιμ και των 21 ΠΑΕ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα και χωρίς σκέψη στην επιθυμία μας για τις εμφανίσεις των ομάδων που δεχτήκαμε, ώστε να μπορέσει το σχολείο μας να πραγματοποιήσει την καμπάνια: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ».

Με όλο τον σεβασμό προς τα μέλη σας για την κοινωνική προσφορά και την κοινωνική ευαισθησία που επιδείξατε στις επιθυμίες μας, σας ευχαριστούμε για την επίτευξη του οράματός μας.

Η παρουσία η οποία άρχισε από τον Σεπτέμβριο του 2012 κι ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2013 ήταν μια ευχάριστη, αξέχαστη, ξεχωριστή και χαρούμενη στιγμή στην καθημερινότητα των μαθητών δίνοντάς τους την ευκαιρία να πιστέψουν ότι μπορούν να οραματιστούν και η επιθυμία τους να γίνεται πραγματικότητα.



Η σειρά εμφανίσεων των ομάδων των 21 ΠΑΕ είναι αυτή όπως κληρώθηκε η αγωνιστική από τη Football League με βάση την ομάδα της πόλης μας της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ.

Η σειρά εμφανίσεων είναι η ακόλουθη:

ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ, ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ, ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΑΕ ΔΡΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908, ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΠΑΕ ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, ΠΑΕ ΦΩΚΙΚΟΣ, ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ, ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ ΣΕΡΡΩΝ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο, το τεχνικό τιμ, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους της οικογένειας ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ για την ευγενική προσφορά και στήριξη της καμπάνιας, μέσα στο Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης.

Σας ευχαριστούμε όλους σας γι’ αυτούς τους 9 μήνες που έγινε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα της Football League με 21 ομάδες, ανταποδίδοντας μία ατμόσφαιρα που πρέπει να δημιουργηθεί μέσα σ’ ένα κλίμα φιλίας και συνεργασίας που τόσο έχει ανάγκη ο αθλητικός κόσμος στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και ουσιαστικότερα αποτελέσματα.

Για μια ακόμα φορά σας ευχαριστούμε θερμά και τις 21 ΠΑΕ της FootballLeague κι ελπίζουμε να έχετε πάντα τη δυνατότητα να στέκεστε στο πλευρό των παιδιών/μαθητών μας αρωγοί και συμπαραστάτες στις επιθυμίες τους, ώστε όλοι μαζί να ζωγραφίζουμε χαμόγελα στα πρόσωπά τους, επιτελώντας ταυτόχρονα κι ένα τεράστιο κοινωνικό έργο.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς κι ευχόμαστε επιτυχίες στην επίτευξη των στόχων σας.

Σας ευχόμαστε ένα ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ σε όλους σας.



Με εκτίμηση

Τσακιρίδης Βασίλης

Δ/ντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης