Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ξεχωριστή και Συγκινητική η Τελετή Λήξης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Η Ζωή Μανιώτη του Ν.Ο.Κατερίνης Χρυσή Πρωταθλήτρια Laser 4.7 Κορασίδων

Μας το έστειλε το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2013 Optimist & Laser 4.7..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
 Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2013 για σκάφη Optimist και Laser 4.7 που διοργανώθηκε στην Κατερίνη από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, την Π.Ε. Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης. Οι
αποστολές, έχοντας αποκομίσει τις θετικότερες εντυπώσεις από την διοργάνωση, αποχώρησαν, παίρνοντας μαζί τους τις αναμνήσεις από το πιο επιτυχημένο κατά κοινή ομολογία Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Η οργανωτική Επιτροπή, παρούσα παντού, κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια οι αποστολές να αποχωρήσουν από τον χώρο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Στον Αγωνιστικό τομέα, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, επέτρεψαν να πραγματοποιηθούν και οι 12 Ιστιοδρομίες σε κάθε Στόλο, καλύπτοντας τον μέγιστο στόχο των απαιτήσεων της Προκήρυξης των Αγώνων.
 Βάση των Τελικών Αποτελεσμάτων, στις τρείς πρώτες θέσεις των κατηγοριών τερμάτισαν οι παρακάτω αθλητές :

Laser 4.7 – Νεάνιδες
Χρυσό Μετάλλιο           Φακίδη Αναστασία – Ν.Ο.Καλαμακίου
Αργυρό Μετάλλιο         Ξενέλλη Νέλη – Ν.Ο.Κ.Βουλιαγμένης
Χάλκινο Μετάλλιο         Σαρίδη Νίκη – Ν.Ο.Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης

Laser 4.7 – Έφηβοι
Χρυσό Μετάλλιο           Μιχαηλίδης Μιχάλης – Ν.Ο.Θεσσαλονίκης
Αργυρό Μετάλλιο         Λεφαντζής Μιχάλης – Ι.Ο.Πειραιώς
Χάλκινο Μετάλλιο         Κατηγιαννάκης Κωνσταντίνος – Ν.Ο.Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης

Laser 4.7 – Κορασίδων
Χρυσό Μετάλλιο           Μανιώτη Ζωή – Ν.Ο.Κατερίνης
Αργυρό Μετάλλιο         Βουχάρα Νικολέτα – Ι.Ο.Καβάλας Δ.Παγγαίου
Χάλκινο Μετάλλιο         Παλαιού Κυριακή – Ι.Ο.Πειραιώς

Laser 4.7 – Παίδων
Χρυσό Μετάλλιο           Μπουγιούρης Ιωάννης – Ν.Ο.Ελ. Θαλασσών
Αργυρό Μετάλλιο         Παπαδόπουλος Ορέστης – Ι.Ο.Πειραιώς
Χάλκινο Μετάλλιο         Στασινόπουλος Δήμος – Ν.Ο.Ελ. Θαλασσών

Optimist Κοριτσιών
Χρυσό Μετάλλιο           Μπαξεβάνη Βαρβάρα – Ν.Ο.Ελ. Θαλασσών
Αργυρό Μετάλλιο         Γκόκα Αικατερίνη – Ν.Ο.Πάρου
Χάλκινο Μετάλλιο         Αγγελοπούλου Μαρίτα – Ι.Ο.Π.Ράφτη

 Το απόγευμα του Σαββάτου, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Mediterranean Village, έγινε η Τελετή Απονομής των Μεταλλίων και η επίσημη Τελετή Λήξης των Αγώνων. Η Οργανωτική Επιτροπή είχε ετοιμάσει μια συγκινητική πραγματικά Τελετή, με προβολή αποσπασμάτων από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, προσφορά του Εικονολήπτη Μπάμπη Ψωμιάδη. Οι νικητές παρέλαβαν τα μετάλλιά και τα έπαθλα, ενώ ο πρώτος νικητής και η πρώτη νικήτρια Optimist παρέλαβαν και το μεγάλο δώρο από την LUIS Cruises, μια κρουαζιέρα τριών ημερών με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
Την τελετή «έντυσαν» χορευτικά τα παραδοσιακά συγκροτήματα της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών Κατερίνης, του Συλλόγου Θρακών Κατερίνης, του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Κατερίνης και από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης «Το Ξαθέρι».

Τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση χαιρέτισαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Κα Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κος Σάββας Χιονίδης, ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του Γραφείου Αθλητισμού της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Κος Τέλης Αδαμόπουλος, ο Βουλευτής Πιερίας Κος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, η Βουλευτής Κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Ομίλου Mediterranean Hotels Κος Βασίλης Λάμπρου, μεγάλος χορηγός Διαμονών του Πρωταθλήματος, και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κος Γιώργος Μελετλίδης. Επίσης στη τελετή παρευρέθησαν ο Κος Απόστολος Παπαθανασίου, Γεν. Γραμματέας της Ε.Ι.Ο., ο Κος Ιωάννης Μπέης Ταμίας της Ε.Ι.Ο., ο Κος Αθανάσιος Πατητάρος Γ’ Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Β. Ελλάδος, ο Κος Αθανάσιος Παπαϊωάννου έφορος Εθνικών Ομάδων της Ομοσπονδίας, ο Κος Κώστας Κεραμιδάς, έφορος Β. Ελλάδος της Ομοσπονδίας, εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας Κου Κ. Κουκοδήμου, εκπρόσωπος του Δημάρχου Κολινδρού και ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Δ. Κατερίνης Κος Μάκης Παπαδημητρίου. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του επικεφαλής αντιπροσωπείας του Λιμεναρχείου Κατερίνης ο Λιμενάρχης Κος Κοντελίδης.

Κατά την αποχώρηση των αποστολών, φάνηκε ότι η Οργανωτική Επιτροπή πέτυχε τον στόχο της. Χαμόγελα συνόδευαν τα αμέτρητα συγχαρητήρια που δεχόταν οι Διοργανωτές του Πρωταθλήματος. Ικανοποίηση και χαμόγελα για την διαμονή, την Διατροφή, την ασφάλεια, την υγειονομική κάλυψη, την φιλοξενία των ανθρώπων της Πιερίας.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2013 τελείωσε. Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Άφησε πίσω του τις αναμνήσεις από την Τελετή έναρξης, το party των αγώνων με τον Δήμο Αναστασιάδη, τη ξεχωριστή Τελετή λήξης. Άφησε πίσω του την μεγάλη απόδειξη ότι η Ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που ενώνει, που συγκινεί, που εκτός από Αθλητές, διαμορφώνει χαρακτήρες. Απόδειξη  ότι είναι πραγματικά όμορφος ο κόσμος της Ιστιοπλοΐας.

Και του χρόνου…….καλύτερα.




Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2013