Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Την Κυριακή 26 Μαΐου στην Ν. Αγαθούπολη Πιερίας και στον χώρο γύρω από τον υδροβιότοπο, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία Αλιάκμονα η Μητέρα Γη και όποια άλλη ομάδα επιθυμεί να συμμετέχει διοργανώνουν την «Γιορτή της Άνοιξης».

«Θα απολαύσουμε την φύση και θα γνωρίσουμε τα σπάνια είδη που ζουν στο υδροβιότοπο. Ο Φορέας Διαχείρισης θα μας ξεναγήσει στον υδροβιότοπο. Παράλληλα θα γίνει έκθεση από συνεταιρισμούς, οικολόγους καλλιεργητές του
νομού μας, οινοπαραγωγούς, κ.λπ. με σκοπό να γνωρίσουμε τα προϊόντα τους και να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τους τοπικούς παραγωγούς και την τοπική οικονομία μας.

Θα γίνουν εργαστήρια όπως σαπουνιού, οικολογικού απορρυπαντικού κλπ με σκοπό να μεταφερθεί η γνώση για την αυτονομία μας σε είδη πρώτης ανάγκης.
 
Το πιο σημαντικό είναι ότι θα έρθουμε σε επικοινωνία το οποίο και έχουμε ανάγκη, θα ανταλλάξουμε πληροφορίες μέσα από τις εμπειρίες μας.
 
Καλούνται καλλιεργητές με βιολογικό ή παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας που διαθέτουν προϊόντα, μεταποιητές παραδοσιακών προϊόντων, και άτομα που φτιάχνουν φυσικά καλλυντικά, λάδια, οικολογικά απορρυπαντικά και κεραλοιφές καθώς και συλλόγους ή άλλους φορείς της Πιερίας να δηλώσουν συμμετοχή για την ανάδειξη των προϊόντων τους, ή των δράσεων τους και για την διάθεση τους να κάνουν κάποιο εργαστήριο.
 
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην Λία Παπαδράγκα, υπεύθυνη επικοινωνίας του Φορέα Διαχείρισης 2310 794811 & 6974896714 μέχρι της 15 Μαΐου.
 
Ευχή μας είναι αυτή η γιορτή να καθιερωθεί και να αποτελέσει την αιτία να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης, περισσότερες οικολογικές καλλιέργειες, νέα γνώση, χαρά, υγεία και δημιουργία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.