Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Άποψη του Κων/νου Προδρόμου Μέλος Συντονιστικής επιτροπής ΑΝΕΞ. ΕΛΛ. Πιερίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Μας το έστειλε ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 

Με αφορμή τη σχετική κατάσταση που δημιουργήθηκε με την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τις σχολές των νέων επισημαίνω τα παρακάτω.
   Κυβερνήτες, εξαφανισμένοι αρμόδιοι πολιτειακοί παράγοντες, υποβολιμαία παπαγαλάκια της προπαγάνδας της δομασίφρονης εξουσίας, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές μην προσπαθείτε να κρυφτείτε από προσωπεία ευαισθησίας και συμπόνιας στα Θύματά σας.
   Το περιβόητο, χιλιομπαλωμένο, απεχθές, επαχθές, αντιπαιδαγωγικό, εξουθενωτικό και εξοντωτικό σύστημα πρόσβασης στη γνώση, την ειδίκευση, την επαγγελματική κατάρτιση είναι αποδεδειγμένα αποτυχημένο, δημιουργεί την αποστροφή των ενδιαφερομένων, πρέπει να καταργηθεί άμεσα΄ κλειστοί  χώροι στην απαραίτητη σπουδή των ανθρώπων δεν πρέπει να υφίστανται στη δημοκρατία. Εκόντες, άκοντες οι υποψήφιοι οδηγούνται στη λαιμητόμο των φρικτών εξετάσεων ως πρόβατα επί σφαγήν΄ θέματα πάντοτε μπαίνουν εξεζητημένα, εκτός ύλης, διφορούμενα, απαιτητά σε απομνημόνευση και αποστήθιση λες και απευθύνονται σε μηχανές, σε κομπιούτερς, επίσης υπάρχει ένα περιορισμένο κύκλωμα βαθμολόγησης που δεν επιδέχεται πρόσβαση, επανεξέταση λες και είναι η απόλυτη θεία κρίση. Όλα τα παραπάνω συν τον περιορισμένο αριθμό εισακτέων καθιστούν την προσπάθεια των νέων εξαντλητική, κοστοβόρα και πολλές φορές αβέβαιη, σε ορισμένες σχολές τα όρια εισδοχής  ξεπερνούν και αυτά της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς αγώνες. Π.Χ στην Ιατροφαρμακευτική  με άριστα το 20  η βάση εισαγωγής είναι 18,5 !
   Αφήστε τις φλύκταινες και τα φληναφήματα ανίκανοι της κυβέρνησης και μην υποβαθμίζετε την παιδεία ρίχνοντας το μπαλάκι στους εξουθενωμένους και απαξιωμένους καθηγητές, σε όλο το προσωπικό της εκπαίδευσης. Το πεδίο της εισόδου στα πανεπιστήμια είναι αναχρονιστικό, ο τομέας της μόρφωσης και της γνώσεις χρειάζεται αναδόμηση, αλλαγή. Αυτό είναι το ζητούμενο από την κοινωνία. Εσείς ταλανίζετε τα παιδιά και τις οικογένειές τους, χωρίς μάλιστα να εξασφαλίζετε την επαγγελματική κατοχύρωση και μελλοντική τους πορεία, όχι οι εκπαιδευτικοί. Είστε οι υπεύθυνοι με επίγνωση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.
   Ως ανεξάρτητος πολίτης προτείνω την κατάργηση  του ξεπερασμένου – ψυχοφθόρου και άδικου συστήματος και την ελεύθερη είσοδο ως συνέχεια του λυκείου,  όπου θα γίνεται η βασική  εκπαίδευση – μόρφωση του καθενός δωρεάν. Στη συνέχεια ο κάθε ενδιαφερόμενος  με προσωπικό κόστος ηθικό και οικονομικό θα αποκτήσει τις γνώσεις του επαγγέλματός  του΄ θα έχει τη στήριξη του κράτους, όταν έχει ανάγκη χρηματική την οποία όμως θα αποπληρώσει άτοκα με την έναρξη της δουλειάς του. Το κράτος οφείλει να του εξασφαλίσει τους χώρους και τις υποδομές για επιστημονική – τεχνική κατάρτιση, δηλαδή τις προϋποθέσεις απρόσκοπτης απόκτησης των απαραίτητων προσόντων του. Έτσι αποφεύγεται ο σκόπελος και η δαπανηρή – οδυνηρή  μέγγενη  των εξετάσεων΄ η επιλογή η προσπάθεια και το κόστος του εγχειρήματος αναλαμβάνεται από τον ενδιαφερόμενο. Με λίγα λόγια, η καλλιέργεια  (παιδεία)  πρέπει να προσφέρεται ως κοινωνικό αγαθό,  “ τζάμπα „ όπως λέγεται, μέχρι τη μέση εκπαίδευση  για τον κάθε πολίτη από ´κει μετά με προσωπικό κόστος υπό την επίβλεψη και στήριξη της πολιτείας θα πετυχαίνει αυτό που θέλει, χωρίς τους περιοριστικούς επιλεκτικούς όρους της υφιστάμενης κατάστασης . Έτσι θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η τραγωδία των σφαγιαστικών – απάνθρωπων εξετάσεων και οι αρνητικές συνέπειές τους,    Αιδώς  Αργείοι, τύραννοι που νοιάζεστε για τους νέους !
Κατερίνη  17.05.2013
ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Ανεξάρτητος Έλληνας
Μέλος Σ.Ε. Πιερίας