Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
Μία ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε. Κάποιοι
από εσάς θα επιστρέψετε πάλι στα θρανία από Σεπτέμβρη, κάποιοι θα ξεκινήσετε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας, αφήνοντας πίσω τα ανέμελα μαθητικά χρόνια.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν  και το άγχος κυριεύει όχι μόνο εσάς, αλλά και το οικογενειακό σας περιβάλλον, το οποίο συμπάσχει μαζί σας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μοιραστεί την αγωνία σας, την ανυπομονησία για την επιτυχία, το φόβο σας για την αποτυχία, όμως όσοι έχουμε περάσει από τη διαδικασία αυτών των εξετάσεων γνωρίζουμε, πως αυτή η αγωνία δε μοιράζεται και το άγχος δε μετριάζεται.

Σήμερα ξεκινά ο πρώτος προσωπικός σας αγώνας, μία πρόκληση για την οποία προετοιμάζεστε αρκετά χρόνια, ένας αγώνας, ο οποίος θα διαμορφώσει τη μετέπειτα ενήλικη ζωή σας. Σε αυτό το κομβικό σημείο των πανελληνίων εξετάσεων καλείστε να κάνετε την πρώτη σας επιλογή, η οποία θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά σας. Η επιτυχία σας δεν εξαρτάται μόνο από τον κόπο του τελευταίου έτους, αλλά από ολόκληρη τη σχολική σας πορεία μέχρι σήμερα. Μην ξεχνάτε, πως το μέλλον σας δεν κρίνεται μέσα σε δύο εβδομάδες, το μέλλον σας το χτίσατε λιθαράκι λιθαράκι όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο μέσα στο σχολείο, αλλά και μέσα στο οικογενειακό και φιλικό σας περιβάλλον. Ωστόσο, η ζωή, η μόρφωση, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες δεν αρχίζουν ούτε σταματούν εδώ.

Το σημαντικό σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, είναι να μη χάνετε εσείς το θάρρος σας, τα νέα παιδιά. Η νέα γενιά είναι αυτή που θα πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις, αυτή που θα παλέψει για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο, θεμελιωμένο σε γερές βάσεις. Ως νέοι πολίτες καλείστε να ανταποκριθείτε σε ένα σύνολο προκλήσεων, για το οποίο έχετε προετοιμαστεί μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία και θα συνεχίζετε να προετοιμάζεστε και μετά την εισαγωγή σας σε κάποια ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα.

Να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας, να έχετε μεθοδικότητα στο διάβασμά σας και να μην παραλείπετε να αφιερώνετε λίγο χρόνο για την προσωπική σας ξεκούραση. Το καθαρό μυαλό και η ορθολογική σκέψη είναι οι καλύτεροι οδηγοί και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας, αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια των εξετάσεών σας.

Εύχομαι να κάνετε ένα δυναμικό ξεκίνημα σε αυτό το καινούριο κεφάλαιο της ζωής σας και να υλοποιήσετε όλα σας τα όνειρα. Έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας και να θυμάστε πως η προσπάθεια πάντα ανταμείβεται.



H ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ