Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Aυξημένη κατά 25% σε σχέση με πέρυσι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά...

Ενθαρρυντική χαρακτηρίζουν τα αρμόδια υπουργεία την αύξηση κατά 25% της κίνησης στο λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με πέρυσι.
Aυξημένη κατά 25% σε σχέση με πέρυσι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο


Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Αθανάσιος Μπούσιος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Δημήτρης Μπαντιάς και ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Κώστας Κουνούγερης επισκέφθηκαν το λιμάνι του Πειραιά και το κεντρικό λιμεναρχείο.

«Τα πλοία λύνουν κάβους και οι λιμενικές αρχές έχουν πάρει όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουν την ομαλότητα στη θαλάσσια κυκλοφορία σε όλα τα λιμάνια της χώρας,» δήλωσε ο Κωστής Μουσουρούλης, προσθέτοντας ότι η κίνηση φέτος από το λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένη κατά 25% και αυτό είπε είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.
Εκτιμώ ότι το τριήμερο και η επιστροφή δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα και όλα θα κυλήσουν ομαλά τόνισε ο υπουργός και ευχήθηκε σε όλους τους ταξιδιώτες και τα πληρώματα των πλοίων καλό Πάσχα.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Δημήτρης Μπαντιάς τόνισε ότι η διακίνηση όλων των επιβατών είναι ομαλή και δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα ενώ πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις λιμενικές αρχές της χώρας να λάβουν αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας.

Από τις μέχρι στιγμής αναφορές που έχω, τόνισε, όλα κυλούν φυσιολογικά παρά το γεγονός ότι η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι κατά 25% στους επιβάτες και περίπου κατά 40% στα οχήματα. Ο κ.Μπαντιάς ευχήθηκε σε όλους και τους επιβάτες και τα πληρώματα καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη Παρασκευή 26/04/2013 έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, από το λιμάνι του Πειραιά για τη νησιωτική Ελλάδα έγιναν 74 δρομολόγια και αναχώρησαν συνολικά 77.600 επιβάτες, 10.828 ΙΧ αυτοκίνητα,3174 φορτηγά και 2127 δίκυκλα.

Το ίδιο διάστημα το 2012 πραγματοποιήθηκαν 55 δρομολόγια, ενώ διακινήθηκαν 56.608 επιβάτες, 7213 αυτοκίνητα, 2636 φορτηγά και 1377 δίκυκλα. Η κίνηση φέτος παρά την οικονομική κρίση παρουσιάζει μία αύξηση του 25% περίπου.
Από σήμερα που κορυφώνεται η έξοδος Μ. Πέμπτη έως τη Μ. Τρίτη του Πάσχα, έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά συνολικά 71 δρομολόγια για τις νησιωτικές περιοχές με επιπλέον προσεγγίσεις για τα ήδη εγκεκριμένα δρομολόγια με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό, η πληρότητα των πλοίων προς τις Κυκλάδες και τη Σάμο Ικαρία φτάνει το 100%, ενώ για τους υπόλοιπους προορισμούς αγγίζει το 75% με 80%.

Στο λιμάνι για σήμερα και για όλες τις ημέρες του Πάσχα η δύναμη του λιμενικού σώματος θα είναι αυξημένη ενώ το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά συνιστά στους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν πριν κατέβουν στο λιμάνι για να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία για τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων που είναι πλέον ηλεκτρονικά...