Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ-TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΦΕΤΗΡΙΑ» ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ. * Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΟΣ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ, ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΓΚΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΧΙΟΝΙΔΗ.


* ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΩΝ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ & Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΟΥ ΤΟ ’94 ΠΡΟΦΗΤΕΨΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ.


Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, στις 9.00 το βράδυ, στην «Εγνατία Τηλεόραση»,
μέσα από την εκπομπή «Αφετηρία» ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γαλανός και η φιλόλογος Θένια Ερμείδου παρουσιάζουν ένα επίκαιρο θέμα: «Προς τα πού βαδίζει το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ».

Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΛΛΟΤΕ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΙΔΙΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Εν μέσω μιας βαθιάς κρίσης που ζει η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία, το ελληνικό πολιτικό σύστημα ζει κι αυτό τη δική του κρίση. Τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, βιώνουν τη συρρίκνωσή τους, ιδιαίτερα όμως το ΠΑΣΟΚ που κυριάρχησε τα τελευταία 40 χρόνια στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει έρευνες και δημοσιεύσεις σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως:

·        Γιατί καταβαραθρώθηκε το ΠΑΣΟΚ,

·        γιατί συρρικνώθηκε η Νέα Δημοκρατία,

·        γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε,

·        γιατί εκτοξεύτηκε στα ύψη η Χρυσή Αυγή, ένα κόμμα που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε ποτέ πριν στη βουλή;

Το ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον των ξένων δημοσιογράφων εστιάζεται στο ΠΑΣΟΚ. Αναρωτιούνται, λοιπόν, πώς το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ του 48% έφθασε σήμερα, δημοσκοπικά, στο 5, στο 6 ή στο 7%;

ΜΙΛΟΥΝ: ΓΡ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, Σ.ΓΚΟΥΝΑΣ ΚΑΙ Γ.ΧΙΟΝΙΔΗΣ

Ο τ. γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Γρηγόρης Παπαχρήστος, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Σωτήρης Γκούνας καθώς επίσης και ένας νέος πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, στις τελευταίες εκλογές, ο Γιώργος Χιονίδης απαντούν στα ερωτήματα:

·        Ποιες οι βασικές αιτίες που το ΠΑΣΟΚ εμφανιζεται να βρίσκεται στη δύση του;

·        Μπορεί να ανακάμψει;

·        Είναι χρήσιμο ή όχι το να ανακάμψει;

·        Μπορεί να μετασχηματιστεί;

·        Μπορεί να διαλυθεί;

·        Μπορεί να συνευρεθεί με άλλους σχηματισμούς της Κεντροαριστεράς;

Φυσικά, σ’ αυτά τα ερωτήματα, πρακτικά, μπορεί να απαντήσει μόνο ο ελληνικός λαός με την ψήφο του και να καταγράψει η ιστορία των επόμενων χρόνων.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ & Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΡΑΓΟΥΔΑ Η ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ.

Στη σκηνοθεσία, στη λήψη των συνεντεύξεων και στο μοντάζ της εκπομπής είναι ο Ηλίας Ερμείδης. Οι συνεντεύξεις επενδύονται με τηλεοπτικό υλικό που διατέθηκε από το πλούσιο αρχείο της «ΕΡΜΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ».

Παράλληλα με τις συνεντεύξεις παρουσιάζονται τηλεοπτικά αποσπάσματα από ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και τουΚωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος το 1994 προφητεύει ότι έτσι όπως πορεύεται η Ελλάδα, θα αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τέλος, παρουσιάζεται και ένα παλιό τραγούδι που ερμηνεύει η αξέχαστη ηθοποιός και πρώην υπουργός πολιτισμού, Μελίνα Μερκούρη.