Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Tα λύματα της Θεσσαλονίκης "Σκοτώνουν" την Πιερία!!!

Κ.Γ.Το έχουμε πει και θα το πούμε άλλη μιά φορά:  Εμείς έχουμε υπομονή. Και γι αυτήν την υπόθεση θα περιμένουμε. Πέντε μελέτες για τον Θερμαϊκό κόλπο καταγράφουν την πραγματικότητα ... κάποιοι επιμένουν στο παλαιοκομματικό  !!! ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΠΟ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΙΣΗ & ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ & ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ & ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ& ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ κλπ !!! 

Άλλο ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα συντελείται στη Δυτική Θεσσαλονίκη, με «θύματα» τον Θερμαϊκό κόλπο και την ποιότητα ζωής των δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, καθώς και της Πιερίας. 



Ο κόλπος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesstoday.gr, επιβαρύνεται σε εξαιρετικά επικίνδυνο βαθμό από την παρωχημένη Μονάδα Κατεργασίας Αποβλήτων της ΒΙΠΕ, η οποία αδυνατεί να επεξεργαστεί τα βιομηχανικά απόβλητα εκατοντάδων εργοστασίων, με αποτέλεσμα εκατομμύρια κυβικά μέτρα λυμάτων κάθε χρόνο να καταλήγουν στη θάλασσα.

Δείτε τώρα τι γίνεται σε ακόμη μια περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη περιοχή, αυτή των Σφαγείων και των Βυρσοδεψείων. Σαν να μην έφταναν δεκαετίες μόλυνσης της θάλασσας από τα βυρσοδεψεία, το έγκλημα συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Δείτε το βίντεο από την αυτοψία που έκανε το ThessToday στο σημείο.
Όπως θα δείτε από την αυτοψία που έκανε το Thesstoday στο σημείο, μια μεγάλη τάφρος που προέρχεται από την περιοχή του Δενδροποτάμου, διοχετεύει χιλιάδες κυβικά μέτρα λυμάτων, προφανώς κυρίως αστικών , τα οποία καταλήγουν στη θάλασσα, στο σημείο που βρίσκεται έξω από την πύλη 16 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Η δυσοσμία  που επικρατεί στην περιοχή, αναγκάζει τους εκατοντάδες οδηγούς φορτηγών που περνούν από το σημείο, να κλείνουν τα παράθυρα τους, ενώ η αποπνικτική μυρωδιά «ταξιδεύει» ανάλογα με τον αέρα σε πολλές περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, κάνοντας τον κόσμο να αγανακτεί και να ανησυχεί  για την υγεία του.