Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις – Σύμφωνα με το Reuters έκλεισε η συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα – Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση 10 δισ. ευρώ

- Όλα δείχνουν πως πλέον στο Μαξίμου Βενιζέλος και Κουβέλης δίνουν τα χέρια για απολύσεις στο Δημόσιο
- Και ενώ δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι από το τηλεγράφημα του Reuters για συμφωνία με την τρόικα, ο Σόιμπλε επιμένει να τρομοκρατεί την Ελλάδα
- Σύμφωνα με το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ''Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την επόμενη δόση''

- Συνεχής ενημέρωση από το NewsIt

''Η Ελλάδα έδωσε τα χέρια με την τρόικα'' είναι ουσιαστικά ο τίτλος που μπαίνει στο κατεπείγον τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters που έφτασε πριν από λίγο στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Σ'υμφωνα με το διεθνές πρακτορείο θεωρείται τελειωμένη υπόθεση η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Πάντα κατά το τηλεγράφημα η συμφωνία έκλεισε αργά χθες το βράδυ και το μόνο που μένει είναι πλέον και η επίσημη ανακοίνωση.Μάλιστα υψηλόβαθμος αξιωματούχος φέρεται να έχει διαρρεύσει στο Reuters πως, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, και ιδίως των μεταρρυθμίσεων, είναι πλέον ορθάνοιχτος ο δρόμος για την εκταμίευση από την χώρα μας 10 δισεκατομμυρίων ευρώ με την επόμενη δόση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ''τόσο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όσο και το Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας τον Μάιο, κάτι που είναι προϋπόθεση για να γίνει τελικά η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα''.

Απόδειξη της συμφωνίας είναι πως ήδη δύο εκπρόσωποι της τρόικας, οι Μορς και Μαζούχ, έφυγαν από την Ελλάδα, ενώ παραμένει στην Αθήνα μόνο ο Π. Τόμσεν, γιατί έχει προγραμματισμένη συνάντηση την Δευτέρα με τον Γ. Στουρνάρα, αλλά και ομιλία σε συνέδριο.

Αμετανόητος ο Σόιμπλε

Αρνητική εντύπωση πάντως προκαλεί πως ταυτόχρονα με το τηλεγράφημα του Reuters, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως ''η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την επόμενη δόση''.

Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης δηλώνει ο Σόιμπλε προσθέτοντας πως στο Eurogroup δεν ελήφθη καμία απόφαση!

http://www.newsit.gr/