Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ.ΧΙΟΝΙΔΗ. Είσθε ως δημοτική Αρχή εκτεθειμένη και ασυνεπής έναντι των αθίγγανων που είναι ισότιμοι έλληνες πολίτες

Μας το έστειλε ο ΒασίλειοςΝουλέζας..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΥ ΕΚΤΑΣΗ ΟΙ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Αυτή η υπερχειλίζουσα υποκρισία τού κ. Χιονίδη δεν έχει προηγούμενο, ενδιαφέρεται για την
τήρηση της νομιμότητας και την έγκαιρη αποβολή και μάλλον οριστική απομάκρυνση των αθίγγανων από τον Σκουπιδότοπο του Βατάν και πιο συγκεκριμένα από ιδιωτικές εκτάσεις , στις οποίες αυτοί είναι εγκατεστημένοι δεκαετίες λαμβάνοντας άφθονες υποσχέσεις πολιτικάντικες και ανειλικρινείς και τώρα εκδιώκονται υπό την απειλή ποινικών διώξεων και τσουχτερών προστίμων από την Πολεοδομία που με υπερβάλλοντα ζήλο επέβαλε εξοντωτικά πρόστιμα για ανέγερση και συντήρηση αυθαιρέτων κατασκευών. Αυτά όλα τα τραγελαφικά μόνον την θυμηδία μας προκαλούν αλλά και την οργή μας για την αβελτηρία και την ανικανότητα των εκλεγμένων της Τ.Α.
Γνωρίζει ο κ. Χιονίδης που ενδιαφέρεται για την γρήγορη εκκένωση της περιοχής πόσα χρόνια είναι εγκατεστημένοι σε αυτά τα οικόπεδα οι αθίγγανοι και ότι ουδέν έγινε ώστε να διαβιούν ανθρωπινότερα και με στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και περίθαλψης. Ούτε μια χημική τουαλέτα η ένα οικίσκο δεν ήταν ικανοί να εγκαταστήσουν, μόνον φανφάρες και ασύστολα ψεύδη , τώρα έρχονται και εκτελούν τον Νόμο. Αυτοί οι αθίγγανοι έχουν ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όμως τους μεταχειριζόμαστε σαν σκουπίδια πού μας ενοχλούν , δήθεν ανταποκρινόμενοι στα παράπονα ιδιωτών. Γιατί οι ιδιώτες δεν καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα νομής, αγωγές στα αρμόδια και μηνύσεις και ζητούν την παρέμβαση της Αστυνομίας που κάνει θηριωδίες σε βάρος τους με επιχειρήσεις τύπου ολοκληρωτικής ισοπέδωσης τους.
ΓΙΑΤΙ αυτός ο ιδιότυπος ρατσισμός και αυτή η δυσμενής διάκριση σε βάρος των αθίγγανων, γιατί δεν μεριμνείτε για την μεταστέγαση τους σε άλλο δημοτικό οικόπεδο που μπορείτε να τούς παραχωρήσετε από ανθρώπινη ευαισθησία. Νοιαστήκατε για την εκπαίδευση τους για την υγειονομική περίθαλψη τους σοβαρά.
Σας προτείνω να επισκεφθείτε τον καταυλισμό να συνομιλήσετε μαζί τους να δείτε τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης τους και να φέρετε το θέμα τους στο δημοτικό Συμβούλιο, να λάβετε επιτέλους μία θετική απόφαση με βάση την ΕΣΔΑ και την κοινωνική ευαισθησία. Δεν σας κρύβω ότι έχει ετοιμαστεί υλικό που θα σταλλεί στο βρετανικό κανάλι BBC το οποίο ενδιαφέρεται ζωηρά να παρουσιάσει το θέμα με αναλυτικό ρεπορτάζ για την κακή μεταχείριση των ρομά στην Ελλάδα όπου καταπατούνται συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σας διαβεβαιώ αυτό θα αποτελεί αρνητική διαφήμιση για την χώρα μας, αν αντικρύσουν αυτές τις θλιβερές εικόνες οι Ευρωπαίοι, βρείτε χωρίς υπεκφυγές μια έκταση να τους παραχωρήσετε, ένα εργολάβο γενναιόδωρο που θα δωρίσει οικίσκους η χώρους υγιεινής, αφήστε τον ρόλο του αυτόκλητου συνηγόρου των ιδιωτών που παραπονούνται και κλαυθμηρίζουν για απομείωση της αξίας των ακινήτων τους, σε τέτοια εποχή καχεξίας και κατηφόρας ούτε για βοσκότοπους δεν θα τα μισθώσουν , ουδείς θα αγόραζε σε μία υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά εποχή. Αν υπάρξει αυθαίρετη παρέμβαση από τον οποιοδήποτε, όπως συνέβη προσφάτως με πρόσχημα ότι υπάρχει υπόνοια τέλεσης αδικημάτων, θα υποβληθεί έγκληση στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για αυτοδικία και κατάχρηση εξουσίας, έχετε εσείς η παλιά δεξιά πού επικουρείσθε από τους νεοναζιστές που σπέρνουν ανενόχλητοι το φυλετικό μίσος, αναβιώσει και εγκαθιδρύσει ένα επικίνδυνο για τα δικαιώματα μας κράτος αστυνομοκρατούμενο και χαφιεδισμού ,είμαι ευτυχής που έγκαιρα απεγκλωβίστηκα από αυτόν τον αναχρονιστικό και πεπαλαιωμένο ιδεολογικά χώρο, δουλικό υπηρέτη των μνημονίων, οι αθίγγανοι δεν είναι πρόβατα να τους απομακρύνετε με την βία χωρίς προσωρινά εκτελεστή δικαστική απόφαση που να σας αναγνωρίζει νομείς και μάλλον με την τακτική διαδικασία. Όλος ο φάκελος, καθώς ουδείς ενδιαφέρεται για την τύχη τους με ευθιξία, θα αποσταλλεί άμεσα στον κ. ΥΠΟΥΡΓΌ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ να επιληφθεί.


Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ δικηγόρος Α.Π.