Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ο ΟΑΕΔ στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κατερίνης

   Την Παρασκευή (12/4) οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Κατερίνης είχαν στους χώρους του σχολείου το προνόμιο να ενημερωθούν πάνω σε καίρια εργασιακά θέματα και αναζήτησης εργασίας με χρήσης ΤΠΕ από δύο έμπειρα στελέχη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τους Άγγελο Τσίχλη, Εργασιακό Σύμβουλο ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, και Άννα-Σοφία Σωπιάδου, Σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Γραφείου Απασχόλησης EURES.



Οι ομιλητές τόνισαν μεταξύ άλλων ότι η διαδικασία της ανεύρεσης εργασίας είναι κατά κανόνα επίπονη και μακρόχρονη, γι’ αυτό και απαιτεί από τον/την υποψήφιο/α οργάνωση, υπομονή, επιμονή, μεθοδικότητα και μεγάλη προσοχή στις πληροφορίες που παραθέτει ο εκάστοτε εργοδότης στον δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ ή και του προγράμματος EURES. Τις επιπρόσθετες πληροφορίες που ο αναζητών εργασία χρειάζεται μπορεί να τις βρει είτε μέσω του ΟΑΕΔ είτε μέσω του εν δυνάμει εργοδότη, με άμεση ή έμμεση επικοινωνία.

Οι σύμβουλοι απάντησαν σε μια πληθώρα ερωτημάτων των εκπαιδευομένων – των οποίων το ενδιαφέρον υπήρξε ζωηρό - και ολοκλήρωσαν την επίσκεψη τους θέτοντας εαυτούς στη διάθεση των τελευταίων για περαιτέρω βοήθεια κι εξυπηρέτηση.


Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την υπομονή και τον πολύτιμο προσωπικό χρόνο που μας διέθεσαν, για να μας επισκεφθούν στο σχολείο, επίσης για την ανθρώπινη πλευρά που έδειξαν, όταν για τον κάθε εκπαιδευόμενό μας άκουσαν τα ερωτήματά του και προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις ή κατευθύνσεις. Έγιναν έτσι η ιδεατή γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ του φορέα όπου απασχολούνται κι εκπροσωπούν και του ΣΔΕ Κατερίνης.