Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι ετήσιοι διασυλλογικοί αγώνες ιστιοπλοΐας «ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΦΑΝΟΥΣ ΝΑΥΤΟΥ 2013» ...

....που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης και συγκέντρωσαν πολλές συμμετοχές (70 Optimist και 20 Laser 4,7) από 7 Ομίλους από την Θεσσαλονίκη, τη Καβάλα και τη Κατερίνη.
ΠΟΛΥ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Κύριο χαρακτηριστικό των αγώνων ήταν η μεγάλη ποικιλία στις καιρικές
συνθήκες που επικράτησαν, γεγονός που επέτρεψε την διεξαγωγή μόνο τριών
ιστιοδρομιών στα Optimist και τεσσάρων στα Laser 4,7 από τις έξι που ήταν προγραμματισμένες. Την πρώτη μέρα λόγω άπνοιας πραγματοποιήθηκε μόνο μία ιστιοδρομία, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι υπόλοιπες με βροχή και δυνατούς ανέμους που έφταναν τα 5 μποφόρ και δυσκόλεψαν τους πιο νεαρούς ιστιοπλόους.


Από το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης έλαβαν μέρος στους αγώνες 6 αθλητές και αθλήτριες (2 στα Laser 4,7 και 4 στα Optimist) που υπό την καθοδήγηση του προπονητή κ. Νίκου Σταυρίδη πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση κατακτώντας τρία μετάλλια, ένα από κάθε χρώμα.

Πιο συγκεκριμένα η Ζωή Μανιώτη (Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2012) κατατάχθηκε πρώτη στη Γενική και πρώτη στα Κορίτσια στα σκάφη Laser4,7 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το Κύπελλο. Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε και η Δήμητρα Μητσοκάπα που κατατάχθηκε 5η στα κορίτσια και 11η στη Γενική.

Στα Optimist ο έμπειρος και με πολλές νίκες στο ενεργητικό τουΕυάγγελος Βαρμπένης κατατάχθηκε 2ος στα Αγόρια και 3ος στη γενική κατάταξη κατακτώντας το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα, ενώ και ο πολυνίκης ιστιοπλόος του Ν.Ο.ΚΑΤ. για το 2012 Κυριακίδης Σπύρος έκανε καλή εμφάνιση και κατατάχθηκε 7ος στα Αγόρια (11ος στη Γενική).

Άτυχοι στάθηκαν οι ιστιοπλόοι Κοπρένσκα Σοφία και Ψωμιάδης Γιάννης, που παρά την υψηλή αγωνιστικότητα που επέδειξαν, μια ανατροπή των σκαφών τους λόγω των δυνατών ανέμων, τους στοίχισε πολλούς βαθμούς στη γενική κατάταξη και έτσι δεν έφεραν τα αναμενόμενα καλά αποτελέσματα.

Οι φίλοι της ιστιοπλοΐας στην Πιερία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κορυφαία διοργάνωση στις κατηγορίες Optimist και Laser4,7 , αφού το «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ 2013» για τις κατηγορίες αυτές θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία Πιερίας από τις 7 ως τις 11 Μαΐου με την συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, της Π.Ε.Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης.