Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Δενδροφύτευση στην Ολυμπιακή Ακτή, με τίτλο «Ένα δέντρο για τις ρίζες μας» πραγματοποίησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου, συμβολικά εν όψει της 19ης Μαΐου (Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου), ο Δήμος Κατερίνης (Διεύθυνση Περιβάλλοντος) και το τμήμα Νεολαίας των Ποντιακών Σωματείων Ν.Πιερίας.

Η συμμετοχή στη δενδροφύτευση των μελών της νεολαίας των ποντιακών σωματείων Ν. Πιερίας, αλλά και κατοίκων - εθελοντών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς μέσα σε λίγες ώρες φυτεύτηκαν 50 δένδρα και θάμνοι (Σφένδαμοι, Ιβίσκοι, Κερλεοτόριες, Πικροδάφνες, Λιγούστρα, Σπάρτα κ.α.
δέντρα κατάλληλα για τη δημιουργία σκιάς), στο χώρο στάθμευσης στην Ολυμπιακή Ακτή. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των μικρών παιδιών που μαζί με τους γονείς τους έλαβαν μέρος ενεργά στην δενδροφύτευση.

Πέρα από τον καλλωπισμό και την αισθητική η δενδροφύτευση αυτή θα συμβάλει στην καλύτερη διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την σημαντική ενέργεια για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που επιδεικνύουν για το περιβάλλον, καθώς και το  εργατικό προσωπικό του Δήμου για την πολύτιμη συμβολή του”σημείωσε σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Γκουγκουρέλαςεπισημαίνοντας παράλληλα ότι“ προγραμματίζονται ανάλογες δράσεις στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης”.