Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ένα φλιτζάνι τσάι Ολύμπου για τη στήριξη των πολυτέκνων

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 

Η εκδήλωση με πρωτοβουλία της Σοφίας Μαυρίδου θα αναδείξει το τοπικό  προϊόν και θα ενισχύσει το έργο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν.Πιερίας

Στο πλαίσιο της  ενίσχυσης  του πρωτογενούς τομέα, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η δράση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας να προωθεί τοπικά προϊόντα για την
ανάκαμψη της αγροτικής οικονομίας.
  
Το αυτοφυές φυτό  «τσάι Ολύμπου» (Sideritis Scardica)  γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες,  έχει τη δυναμική  να συγκαταλεχθεί στην ομάδα παραγωγής αρίστης ποιότητας τοπικών προϊόντων, με ισχυρή τοπική ταυτότητα, που θα αποκτήσουν μια σημαντική θέση τόσο στην εγχώρια όσο και στην ξένη ανταγωνιστική αγορά και θα συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

 Η πολλά υποσχόμενη  και ελπιδοφόρα καλλιέργεια του τσαγιού Ολύμπου, εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την ανάδειξη  τοπικών προϊόντων με συγκεκριμένη γεωγραφική προέλευση, που  αποτελούν πλεονέκτημα έναντι άλλων περιοχών και που εγγυώνται την ποιότητα και την ασφάλεια των αγαθών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, προγραμματίζει εκδήλωση με διττό χαρακτήρα για την προβολή του τσαγιού Ολύμπου  και για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου  Πολυτέκνων Ν.Πιερίας, καθώς τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του συλλόγου.

«Το τσάι Ολύμπου δικαιωματικά έχει καταλάβει μια θέση στο τοπικό αγροτικό μας καλάθι. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πιστεύουμε ότι τα ποιοτικά προϊόντα της εύφορης γης μας, αποτελούν το «όχημα» για την ενθάρρυνση των νέων να ασχοληθούν με τη γεωργία, για την ενίσχυση του «επιχειρείν» και κατ΄επέκταση και των εξαγωγών. Η εκδήλωση που διοργανώνουμε συμβάλει τόσο στην ανάδειξη του τσαγιού Ολύμπου όσο και στην στήριξη της πολύτεχνης οικογένειας που πλήττεται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Παρακαλούμε  τον κόσμο να προσέλθει  σ΄αυτή τη γιορτή που είμαι βέβαιη ότι θα αποφέρει σύντομα θετικά αποτελέσματα και θα επιτύχει τους στόχους της» , δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.  

  «Τσάι Ολύμπου – Ένα φλιτζάνι θεραπευτικό τσάι Ολύμπου – Ευεργεσία για τους Πολύτεκνους»  είναι ο τίτλος της γιορτής που θα εκτυλιχθεί το Σάββατο  23 Μαρτίου 2013 στις 10:30 π.μ. στην  κεντρική πλατεία Κατερίνης.


Πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας θα απολαύσουν αρωματικό τσάι Ολύμπου, συνοδευόμενο από πιερικό μέλι και ελληνικά λεμόνια, στη συμβολική τιμή των 0,50 ευρώ.

Για το συντονισμό της εκδήλωσης η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας,  κ. Ευδοκία Γεωργίου – Κίτσιου πραγματοποίησε συνάντηση με τους καλλιεργητές τσαγιού στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας,  η οποία και εξέφρασε τη στήριξη  της Διεύθυνσης στην παραγωγική διαδικασία. Από την πλευρά τους οι καλλιεργητές  έθεσαν επι τάπητος τη σύσταση ομάδας παραγωγών τσαγιού Ολύμπου ενώ  στην ανάγκη προώθησης  βιώσιμων εναλλακτικών μορφών καλλιέργειας, αναφέρθηκε ο επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς. Ευχαριστίες τόσο προς την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας όσο και προς τους καλλιεργητές τσαγιού, για τη  διοργάνωση της εκδήλωσης απηύθυνε ο  κ. Γιώργος Αραβίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν.Πιερίας, που ευχήθηκε η εν λόγω πρωτοβουλία να βρει σύντομα και άλλους μιμητές.
  
Στη συνάντηση παρέστησαν οι καλλιεργητές: Τάνια Φυσικοπούλου (Λιτόχωρο), Αναστασία Μποστανίτη,  (Ελατοχώρι) , Κώστας Κωστόπουλος και Μελαχροινή Κυπαρισσοπούλου  (Ελατοχώρι), Χρυσοβαλάντης Παπανικολάου (Ελατοχώρι), Ελένη Γκουτζιούλη (Ελατοχώρι), Κατερίνα
Λάϊου (Ρητίνη), Σταύρος Τσιώνης (Ρητίνη), Απόστολος Ζάχος (Ρητίνη)  , Σωτήρης Κραγιόπουλος (Ρητίνη) και οι  πολύτιμοι αρωγοί της προσπάθειας,    ο Πρόεδρος  της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, κ. Γιώργος Κουκουλιάτας, για τη δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης καθώς και ο Πρόεδρος  του Συνεταιρισμού   Μελισσοκόμων Πιερίας, κ. Κώστας Παπαγιαννούλης και τα μέλη του Συνεταιρισμού για τη διάθεση του μελιού.