Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

¨… ας είναι λίγα τα μετερίζια μας…¨

γράφει ο Αγγελος Αγγελίδης
Αγαπητοί μου Φίλοι και Συνάδελφοι.

Καθημερινοί σύντροφοι στη δουλειά, στο καφενείο, στους αγώνες.

Είναι σαφές και όλοι εμπεδώσαμε διαχρονικά ότι όλες οι ιδεολογίες
πολιτικές και κοινωνικές έχουν ένα σκοπό. Από όπου και να προέρχονται, όποιοι και να τις ευαγγελίζονται, αυτές οι ιδεολογίες θα στοχεύουν στην βελτίωση των συνθηκών για ένα καλύτερο βιοτικό και πολιτιστικό επίπεδο των λαών. Εκεί ελπίζουν τα αδύναμα λαϊκά στρώματα και όχι μόνο.


Είναι δυσνόητο και οδυνηρό και συγχρόνως μάταιο και αναχρονιστικό να καταφεύγουμε σε αδικαιολόγητες μεταξύ μας καταστάσεις. Πολύ δε περισσότερο σήμερα που λείπουν πολλά από τους Ελληνες. Η χώρα μας δοκιμάζεται και ο λαός μέρα με τη μέρα καλείται να επιδείξει αρετές όπως η σύνεση, η υπομονή, η ομοψυχία, η κατανόηση, η συνεργασία, η αλληλεγγύη. Χωρίς αυτό το ζύμωμα τίποτε δεν θα πετύχουμε.

Ισως σαν εκπαιδευτικός να είμαι πιο θεωρητικός και ανυποψίαστος. Ισως ακόμη να είμαι και πολύ-πολύ αιθεροβάμων. Ομως τα λάθη μας τα διορθώνουν οι ευκαιρίες. Η δεύτερη και η τρίτη αν χρειαστεί. Η ειρωνεία, ο χλευασμός, η τιμωρία, η απομόνωση, ο στιγματισμός, η επίδειξη και η εφαρμογή της δύναμης δεν έφεραν ποτέ τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Δεν χωράει άλλες διαιρέσεις η Ελλάδα μας ούτε και η Πιερία μας για την οποία κόπτονται οι περισσότεροι, πολεμώντας όμως ταμπουρωμένοι στο δικό τους μετερίζι. Σήμερα δεν υπάρχουν πολλά μετερίζια. Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να διδάσκουν.

Κι αν κάποιος παραπληροφορήθηκε και παρανόησε και ίσως ξέφυγε στις σκέψεις του, στις πράξεις ή στις δηλώσεις του, ίσως αυτός να έχει μεγαλύτερη ανάγκη από μια ανθρώπινη, λογική, πολιτισμένη και ενταγμένη στα πλαίσια της σύγχρονης κοινωνίας προσέγγιση και επαφή για τεκμηριωμένο διάλογο. Δεν είναι σωτήρια η λύση το να βάζουμε κάθε μέρα και έναν απέναντι. Οι αγώνες σε κάθε θέμα θα κερδηθούν μέσα από έντιμες συνεργασίες και ιερές συμμαχίες.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Πολιτισμός στηρίζεται τόσο στην πειθώ του λόγου όσο και στην δια του παραδειγματισμού απόδειξη των αληθειών του λόγου.

Όμως…. ¨τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια¨ και γι αυτό παίρνοντας αφορμή από τα διάφορα που γράφονται, λέγονται και αντιλέγονται και μάλιστα με πολύ σκληρό τρόπο στο διαδίκτυο, αλλά και με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου του 1821 ελπίζω να παραμερίσουμε τις προσωπικές μας αδυναμίες. Το διαχρονικό ¨λαός ενωμένος ποτέ νικημένος¨ να είναι φάρος και η καθημερινότητά μας να βασίζεται στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Αγγελος Αγγελίδης

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - ¨ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ¨