Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου)

Μας το έστειλε η Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 
Από τον Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, ο Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ αντί εθιμοτυπικών εκδηλώσεων θα προωθήσει συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων, τις οποίες θα θέσει υπόψη της τρικομματικής κυβέρνησης και των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων, στοχεύοντας στην επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύουμε.
Ο Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ προτείνει:
  • Ενίσχυση, βελτίωση και εφαρμογή της νομοθεσίας ώστε να διασφαλίζεται η ισόρροπη συμμετοχή ανδρών-γυναικών.
  • Ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των γυναικών στη γενικότερη αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, με βάση το δεδομένο ότι οι πολιτικές ισότητας έχουν και οικονομικά, αναπτυξιακά οφέλη.
  • Αντιμετώπιση της αυξημένης ανεργίας των γυναικών, σε τομείς καινοτομίας, υψηλής τεχνολογίας, αλλά και της ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, των υπηρεσιών, της κοινωνικής οικονομίας
  • Ευρύ πρόγραμμα ανάπτυξης κοινωνικών υποδομών, παιδικών σταθμών, υποστήριξης ηλικιωμένων, AMEA και εξαρτημένων ατόμων, για την εξισορρόπηση οικογενειακών-προσωπικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων.
  • Νέο, βελτιωμένο οικογενειακό δίκαιο και πλήρες δίκτυο αντιμετώπισης της φτώχειας, του αποκλεισμού και της βίας σε βάρος των γυναικών.
  • Καθιέρωση αυστηρών κανόνων δεοντολογίας για την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρεπείας και γενετήσιας ελευθερίας των γυναικών στα ΜΜΕ.
Ο Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ προτείνει την άμεση εφαρμογή των προτάσεων στις πολιτικές της κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο θα οργανώσει σειρά συναντήσεων με το Προεδρείο της Βουλής, με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να δεσμευθούν ρητά για τα παραπάνω.