Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Στις 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στο 5ο ΓΕΛ, στο πλαίσιο της ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού

   Στις 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στο 5ο ΓΕΛ, στο πλαίσιο της ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού, στο σύνολο του σχολικού προγράμματος και σε ομάδες τμημάτων, δράσεις πρωτοβάθμιας ευαισθητοποίησης απέναντι σε ένα από τα προβλήματα που απασχολούν τη σχολική ζωή.

 
Οι δράσεις είχαν ωριαία διάρκεια και περιελάμβαναν εναλλακτικά, εφόσον δεν μπορούσαν να έχουν βιωματικό χαρακτήρα λόγω του μεγέθους του σχολικού δυναμικού, κειμενοκεντρικές και πολυτροπικές προσεγγίσεις, πολυμεσικές εφαρμογές και εισήγηση από την ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο, ειδικευμένη στο Κρέφελντ της Γερμανίας στη συμβουλευτική παιδιών και εφήβων, εκπαιδεύτρια της Σχολής Γονέων, κα Ελένη Αναστασιάδου, καθώς και συζήτηση, που προέκυψε από τα ερεθίσματα που δόθηκαν. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι φιλόλογοι κ. Αντώνης Κάλφας και Ξανθίππη Καραβίδα. Επρόκειτο για μια σύντομη εισαγωγή σε θέματα εφηβικής ψυχολογίας και σχολικής πρακτικής, θέματα τα οποία το 5ο ΓΕΛ πρόκειται να πραγματευτεί διεξοδικότερα στο μέλλον, σε χρόνο ευθετότερο και επιλεγμένο ελεύθερα, τόσο με τη βοήθεια της κας Αναστασιάδου, όσο και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων του νομού.