Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Η ομιλία του Δημήτρη Λακασά στην ημερίδα ReSTORYingGREECE®

ReSTORYingGREECE® Ημερίδα 23/01/2013 Δημήτρης Λακασάς
Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η πρώτη ημερίδα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ReSTORYingGreece® (Ιστορίες Προφορικής Κληρονομιάς Κοιν.Σ.Επ.). Στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που στέφθηκε με απόλυτη
επιτυχία, η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο ο οποίος αγκάλλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοποριακή αυτή -- για τα ελληνικά δεδομένα -- ιδέα.

Η φιλοσοφία της ReSTORYingGreece®, αξιοποιεί την βιωματική σοφία των ηλικιωμένων, για να εξοπλίσει τους νέους με τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την επιβίωση και ανάπτυξή τους στον 21ο αιώνα, και οι οποίες δεν παρέχονται από το επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα.

Όπως επισήμανε ο δημιουργός της ReSTORYingGreece®, κος Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, στόχος της Κοινωνικής αυτής Επιχείρησης είναι η αξιοποίηση των ιστοριών των ηλικιωμένων, της άϋλης αυτής πολιτιστικής κληρονομιάς, και η μετατροπή τους σε "ελληνική υπεραξία". Η Διαγενεακή Μάθηση θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την "ανασύσταση" της ταυτότητας των προϊόντων, των τόπων, της κοινωνικής παιδείας και του επιχειρηματικού μας δαιμονίου.

Η «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ» Κοιν.Σ.Επ., με διακριτικό τίτλο ReSTORYingGreece®, εντάσσεται στο θεσμικό πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας (νόμος Ν. 4019/2011), και οι δραστηριότητες της αποσκοπούν στην εφαρμογή πολιτικών για την απασχόληση, την τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Χρηματοδοτείται από Κοινοτικούς πόρους και ιδιώτες χορηγούς.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, κος Δημήτρης Λακασάς, ο Διευθυντής του 3ου ΣΕΚ Θεσσαλονίκης "Ευκλείδης" κος Αχιλλέας Πέττας και ο ιερέας-λογοτέχνης π. Κωνσταντίνος Χαλβατζάκης. Ο κος Χαράλαμπος Μιχαηλίδης παρουσίασε αναλυτικά τις δραστηριότητες της νέας αυτής προσπάθειας.

Την προσπάθεια υποστηρίζουν, απευθύνοντας έναν χαιρετισμό: ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Θεοχάρης Αποστολίδης εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κου Απόστολου Τζιτζικώστα, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κος Λάζαρος Κυρίζογλου, ο επιτετραμένος του Ρώσικου Προξενείου κος Βλαντιμίρ Ποτάποβ εκ μέρους του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κου Αλεξέι Ποπόφ, η κα Βούλα Πατουλίδου υπεύθυνη Εθελοντών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με επιστολή της, και ο κος Στέφανος Γωγάκος Αντιπρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αγίου Όρους και μέλος της Κοιν.Σ.Επ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Γιώργος Καζαντζίδης Αντιδήμαρχος οικονομικών Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, η κα Μαριάντζελα Χατζηκωστή Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής-Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Δήμου Καλαμαριάς, ο κος Μάκης Στεργίου Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου.





Δείτε και τις υπόλοιπες ομιλίες


ReSTORYingGREECE® Ημερίδα 23/01/2013 Εναρκτήριοι χαιρετισμοί





Η ομιλία του καλού μας φίλου Αχιλλέα Πέττα, διευθυντή του 3ου ΣΕΚ Θεσσαλονίκης "Ευκλείδης" 


ReSTORYingGREECE® Ημερίδα 23/01/2013 Κων/νος Χαλβατζάκης



ReSTORYingGREECE® Ημερίδα 23/01/2013 Χαρ. Μιχαηλίδης