Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Σήμερα «κληρώνει» για το «Μακεδονίας Πάλας»....


....αφού στις 10.30 το πρωί στα γραφεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 8, στο κέντρο της Αθήνας, θα ανοιχτούν οι προσφορές για την εκμίσθωση για ένα χρόνο του ξενοδοχείου και θα
μάθουμε τον πλειοδότη.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι σχετικά απλή, αφού οι όροι του διαγωνισμού προβλέπουν ότι νικητής θα είναι όποιος δώσει το υψηλότερο μηνιαίο μίσθωμα, με βάση τις 50.000 ευρώ, αφού στη σχετική προκήρυξη περιλαμβάνεται η υποχρέωση του εκμισθωτή να διατηρήσει πάνω από το 90% των εργαζομένων που βρίσκονταν στη δύναμη του ξενοδοχείου όταν έκλεισε, τις τελευταίες ημέρες του περσινού Δεκέμβρη.

Παρά την αισιοδοξία που υπάρχει στη διοίκηση του ΙΚΑ, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κατατεθούν αρκετές προσφορές, η αγωνία είναι μεγάλη. Κι αυτό διότι ως γνωστόν το «Μακεδονία Πάλας» δεν είναι απλώς ένα ξενοδοχείο, αλλά ένα σύμβολο για τη Θεσσαλονίκη. Το σημείο στο οποίο βρίσκεται, το όνομά του, αλλά και τα γεγονότα με τα οποία έχει συνδεθεί τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες το καθιστούν το πιο αναγνωρίσιμο ξενοδοχείο της πόλης και -όπως έλεγε πρόσφατα ένας παλιός Θεσσαλονικιός- «το σκοτάδι που το τυλίγει σήμερα είναι αβάσταχτο». Σύμφωνα με τις ενδείξεις, τουλάχιστον τρεις μεγάλοι εγχώριοι ξενοδοχειακοί όμιλοι θα προσέλθουν στη διαδικασία, ενώ μάλλον δεν υπάρχει ενδιαφέρον -ενδεχομένως και δυνατότητα- από τοπικά οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

rthess.gr/