Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Eτήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου.

      Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση και παράλληλα η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου.
 Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος του ΤΣΑΥ Βασιάδης Αναστάσιος, εκπρόσωποι βουλευτών κ.α τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων.Μέσα σε μια ευχάριστη συναδελφική ατμόσφαιρα ανταλλάχθηκαν απόψεις και ιδέες, ενώ γενικότερα δόθηκε η ευκαιρία στα παλαιά και νέα μέλη του Συλλόγου να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν τις ευχές τους για το 2013. 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παναγιιώτης Μπερεδήμας, ευχήθηκε σε όλους υγεία και δημιουργική χρονιά, ενώ όπως τόνισε: «Οι δύσκολοι καιροί που βιώνει η σύγχρονη ελληνική κοινωνία επηρεάζουν αναμφισβήτητα και τον ιατρικό κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο σε ό,τι αφορά τους εν ενεργεία, όσο και τους συνταξιούχους γιατρούς οι αμοιβές τους έχουν μειωθεί δραματικά».
Ακολούθησε απονομή τιμητικών διακρίσεων στους ιατρούς που επέλεξαν -στη χρονιά του 2012-να περάσουν  στην επαγγελματική συνταξιοδότηση. Ειδικότερα τιμήθηκαν οι:
Βαλιώτης Χρήστος,Παθολόγος
- Μίσσιου-Καραγιαννίδου Εύα,Μ/Γυναικολόγος
- Μωϋσιάδης Ανέστης,Καρδιολόγος
- Νικολάου Αναστασία,Μικροβιολόγος
- Παπαγεωργίου Δημήτριος,Ορθοπεδικός
- Παπαδόπουλος Αβραάμ,Μικροβιολόγος
- Παπαδόπουλος Δημήτριος,Αναισθησιολόγος
- Παπάζογλου Ελένη,Γενική Ιατρική
- Παπακώστας Θεόδωρος,Δερματολόγος
- Πολυζωϊδης Κων/νος-Λυκούργος
- Ράπης Κων/νος,Ακτινοδιαγνώστης
- Στεφανίδης Αθανάσιος,Ακτινολόγος
- Τάσσος Γεώργιος,Χειρουργός
- Φωτίου Γεώργιος, Χειρουργός
Παράλληλα, έγινε τιμητική αναφορά στα αείμνηστα μέλη  ΓΩΤΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟ Μ/Γυναικολόγο και ΛΙΑΜΟ ΟΜΗΡΟ, Νεφρολόγο, που έφυγαν από τη ζωή ξαφνικά και αναπάντεχα στην κορύφωση μιας σπουδαίας επιστημονικής και επαγγελματικής διαδρομής, καθώς και στον αξέχαστο ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΥΤΡΟΥΠΑ. Απώλειες που βύθισαν σε βαθειά οδύνη ολόκληρη την Ιατρική Κοινότητα του Ν.Πιερίας τη χρονιά που πέρασε.
Εξάλλου, στην τυχερή της πίτας Παπακώστα Δήμητρα, Δερματολόγο δόθηκε συμβολικό αναμνηστικό δώρο.