Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τσαυτάρης: Να στραφούμε στην ποιοτική γεωργία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Τσαυτάρης προανήγγειλε ότι μέχρι τέλους του μήνα θα καταβληθούν 80 εκατ. ευρώ, δηλαδή η μισή επιστροφή του Ειδικού Φόρου
Κατανάλωσης Πετρελαίου
Την ανάγκη η ελληνική γεωργία να στραφεί στην ποιότητα αξιοποιώντας ριζικές λύσεις επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. 

Τόνισε ότι το ΥΠΑΑΤ καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αρχίσουν να λειτουργούν τα νέα καλλιεργητικά δάνεια, με 50% επιδότηση, προσθέτοντας ότι υπήρχε πρόβλημα στο κομμάτι των τραπεζών. 

Ο κ. Τσαυτάρης προανήγγειλε ότι μέχρι τέλους του μήνα θα καταβληθούν 80 εκατ. ευρώ, δηλαδή η μισή επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι το Σεπτέμβριο να δοθούν άλλα 80 εκατ. ευρώ. «Πρέπει να βρούμε μονιμότερη λύση στο πετρέλαιο» αναγνώρισε. 

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι το Σεπτέμβριο θα περισσέψουν χρήματα για να δώσουμε στους αγρότες» τόνισε. 

Ο έλληνας καλλιεργητής ευρώ κάθε χρόνο παίρνει 2,2 δισ. ευρώ, θα πάρουν οι βαμβακοπαραγωγοί τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι ύψους 200 εκατ. ευρώ.

«Πρέπει πραγματικά να βρούμε τρόπο να δώσουμε τα χρήματα σε αυτόν που καλλιεργεί» σημείωσε, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό από 1ης Ιανουαρίου 2014 θα τηρούνται λογιστικά στοιχεία για τους αγρότες. «Θα τους δοθεί κάρτα για το τι επιστροφή να πάρουν στο πετρέλαιο και τις επιδοτήσεις τους» είπε. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/224375/tsautaris-na-strafoume-stin-poiotiki-georgia/#ixzz2LcLyoDoi
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook