Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας της βουλευτή και κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ, Σοφίας Βούλτεψη, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του τμήματος Γυναικών ΝΟΔΕ Πιερίας

Μας το έστειλε η ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 
  • «Η δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων τριών χρόνων υπήρξε τόσο βίαιη, η πτώση τόσο απότομη και η απόγνωση που προκάλεσε η πρωτοφανής φτωχοποίηση του λαού μας, τόσο μεγάλη που όπως συμβαίνει πάντα στην ιστορία της πατρίδας μας, έχει και πάλι δημιουργηθεί το αναγκαίο υπόβαθρο για την ανάπτυξη ενός καταστροφικού πολιτικού καιροσκοπισμού και ενός αδίστακτου πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα διεξάγεται ένα απίστευτο εμπόριο πόνου από ανθρώπους που, όχι μόνο δεν έχουν δουλέψει ούτε μία ώρα στη ζωή τους, αλλά επί δεκαετίες εισέπρατταν μισθούς από τα λεφτά που δανειζόταν η χώρα. Πολιτικοί, συνδικαλιστές, κάθε λογής ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί αφού επί δεκαετίες απολάμβαναν τα δανεικά, χωρίς να έχουν οι ίδιοι παραγάγει τίποτα άλλο εκτός από χρέη, άεργοι και ανεπάγγελτοι, αφού κατασπατάλησαν όλα τα δανεικά, τώρα παριστάνουν τους σωτήρες. Πώς τώρα θα μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι, λες και ήρθαν από παρθενογένεση με νέα κόμματα, νέους σχηματισμούς και νέες υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν , να παρουσιάζονται ως σωτήρες;  Ο κ. Καμμένος για παράδειγμα, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη τη δική μας και τα στελέχη του όλα προέρχονται από την παράταξη της ΝΔ, λέει να κηρύξουμε την ΑΟΖ και να τιτλοποιήσουμε τα πετρέλαια σε δολάρια. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει λογική. Πρώτον γιατί δεν μπορεί μία χώρα που βρίσκεται στο ευρώ να τιτλοποιεί κάτι σε δολάριο και δεύτερον γιατί δεν πρέπει να τιτλοποιήσουμε σε χρήματα τα πετρέλαιά μας, αλλά σε ποσοστό.  Γιατί αν για παράδειγμα πούμε ότι είναι τόσα δις, μπορεί αύριο να είναι περισσότερα και η Ελλάδα να έχει χάσιμο. Τί δείχνει αυτό; Ότι δεν έχουν καν επικοινωνήσει ούτε με την ομάδα των πετρελαίων που είναι μάλιστα διακομματική και η οποία αυτή τη στιγμή συμβουλεύει τον πρωθυπουργό ώστε να γίνουν οι σωστές κινήσεις για να μη χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία. Έτσι πέφτει θύμα παραπληροφόρησης ο λαός που δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες και ακούει απλά εύηχες και πρωτότυπες μεγαλοστομίες».

  • «Για δεκαετίες η χώρα κέρδιζε δέκα και ξόδευε δεκαπέντε. Αύξανε τις εισαγωγές της  και μείωνε τις εξαγωγές  της. Χτίσαμε μία αποβιομηχανισμένη δημοσιοϋπαλληλική χώρα η οποία δεν παρήγαγε τίποτα. Αυτό μαθηματικά θα μας οδηγούσε στη χρεοκοπία. Δεν έπρεπε ν’ αλλάξει;».

  • «Η ΝΔ ήταν αντίθετη στην προσφυγή σε μηχανισμό που θα ήταν μέσα το ΔΝΤ. Και έλεγε από την αρχή να μην πάμε. Δηλαδή τι θα είχε γίνει τότε; Θα είχαμε χρεοκοπήσει το Μάιο του 2010 αλλά τώρα θα είχε τελειώσει αυτό. Αντίθετα μπήκαμε σε μία περιπέτεια γιατί το ΠΑΣΟΚ τότε δεν ήθελε να εγκαταλείψει την εξουσία και προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο μπαίνοντας στο μηχανισμό. Υπήρχαν τότε πολλές συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, οι απειλές Παπανδρέου ότι θα πάει σε εκλογές λόγω του Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή θα ήταν η χώρα σε αναρχία από το Φθινόπωρο μέχρι το Μάρτιο και τώρα θα είχε διαλυθεί ζώντας εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. Η πολιτική είναι ρεαλισμός. Εγώ σου λέω μην πας στο μηχανισμό, αλλά από τη στιγμή που εσύ πας και έρχομαι εγώ να διαχειριστώ δέκα καινούριες δόσεις δανείων πρέπει να δω τι θα κάνω. Αν πω του ξένου ότι δεν εφαρμόζω το μνημόνιο, θα μου πει, εντάξει ξεχνάω τα παλιά αλλά δώσε μου τις τελευταίες δέκα δόσεις που τις πήρες με συνεδριάσεις των κοινοβουλίων των λαών μας. Γιατί ο Παπανδρέου τι άλλο έκανε: Ενώ  μέχρι τότε χρωστούσαμε σε τράπεζες και funds, πήγε και ζήτησε βοήθεια από τους ευρωπαίους  οι οποίοι ανέλαβαν τα χρέη και άρχισαν να τροφοδοτούν την Ελλάδα με δόσεις έχοντάς την στον αναπνευστήρα. Και κάθε φορά που είναι να εκταμιευθεί μία δόση συνεδριάζουν 17 κοινοβούλια. Άλλο να χρωστάς σε τράπεζα και άλλο να χρωστά σε κράτη και λαούς. Γιατί μας επέβαλαν σκληρούς όρους; Γιατί κανένας λαός δεν θα επέτρεπε σε κοινοβούλιό του να ψηφίσει για την εκταμίευση των δόσεων, αν δεν πήγαινε εκεί η είδηση ότι η Ελλάδα υπέστη αιματηρές θυσίες.
  • «Το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ φώλιασε στο ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναγεννηθεί με νέο σχήμα»
Εμείς αυτή τη στιγμή κυβερνάμε με το αστικό λαϊκό ΠΑΣΟΚ. Το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ , γιατί το ΣΥΡΙΖΑ από το 4% δεν πάει από τη μία μέρα στην άλλη στο 20%. Μετακινήθηκε εκεί ένας ολόκληρος πληθυσμός που φώλιασε  και αυτό θα είναι το επόμενο πρόβλημα.  Γιατί σε περίπτωση που βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αυτοί έχουν φωλιάσει εκεί για να ξαναγεννηθούν μέσα από καινούριο σχήμα. Άσχετα με το τι λένε οι συνιστώσες του».
·      «Δεν είναι οι δανειστές μας αδίστακτοι τοκογλύφοι»
«Διαφωνώ ότι είναι οι δανειστές μας αδίστακτοι τοκογλύφοι. Καθυστερούν να λάβουν αποφάσεις, πλην όμως και έχουν κουρέψει τα χρέη μας και έχουν αποφασίσει να μας κρατήσουν στο ευρώ ενώ έχουν πάρει μία σειρά από σημαντικότατες αποφάσεις για την Ελλάδα. Για παράδειγμα η απόφαση για τα Σκόπια έχει μέσα για πρώτη φορά τον όρο να λάβουν υπόψη τους όρους καλής γειτονίας. Επίσημα η ΕΕ έχει ανακοινώσει ότι έχει «παγώσει» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία επειδή δεν εφαρμόζει τα πρωτόκολλα και ακόμη και στην καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το «πακέτο Χατζηγάκη», η ίδια η Ευρώπη αποφάσισε να ανασταλεί η εφαρμογή της απόφασης (που εμπεριείχε την επιστροφή των χρημάτων από τους ίδιους τους αγρότες) λόγω της κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα».
  • «Σου λέει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ότι έκαναν αγώνες απεργίες. Κατά τη γνώμη μου ο σωστός συνδικαλιστής κρίνεται από το πόσες απεργίες δεν κάνει. Το μόνο εύκολο είναι να το κλείσω και να κάνω απεργία. Έτσι όμως το πρώτο που πλήττεται στην Ελλάδα είναι η βιομηχανική της παραγωγή, δηλαδή ο τουρισμός της. Ήταν το μετρό δέκα μέρες κλειστό στην Αθήνα και ερχόταν ο τουρίστας και έμενε μετέωρος, δεν μπορούσε να πάει πουθενά».  
  • «Συχνά λέω ότι η πιτσιρικαρία είναι η τυχερή γιατί μεγαλώνοντας θα έχουν λήξει όλα αυτά και θα βρεθούν μπροστά σε μία καινούρια Ελλάδα. Έτσι κι αλλιώς ιστορικά κάθε γενιά περνάει τη μισή της ζωή εύκολα και τη μισή δύσκολα. Τώρα βρισκόμαστε στα δύσκολα».