Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕΒΕ: Διεθνές Συνέδριο "Η πιστοποίηση προϊόντων, προϋπόθεση για την είσοδο στις ξένες αγορές

Μας το έστειλε ο ΣΕΒΕ..... Ευχαριστούμε πολύ

Η ποιότητα και η πιστοποίηση των προϊόντων δεν αποτελεί μόνο τυπική, αλλά και ουσιαστική προϋπόθεση για την είσοδο των επιχειρήσεων σε ξένες αγορές και μάλιστα στις αγορές των αναπτυγμένων χωρών της ΕΕ, που εφαρμόζουν αυστηρά
πρότυπα ελέγχου για τα εισαγόμενα προϊόντα. Αυτό θα είναι το αντικείμενο του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Τυποποίηση ποιότητας: Προς βελτιωμένη εμπειρία αγοράς», που πραγματοποιείται την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 14:30, στο Dramatic Theatre “Ivan Dimov”, 40 “Otec Paisii” Street, στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Ελλάδα - Βουλγαρία: Προώθηση «Τυποποίησης - Πιστοποίησης - Ελέγχου Αγοράς» στις Διαπεριφερειακές Περιοχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Interreg». Το Έργο αναμένεται να ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή των επιχειρήσεων σε θέματα ποιότητας στη διασυνοριακή περιοχή, να τονώσει την εξωστρέφεια των εμπλεκόμενων φορέων και να θέσει σε εφαρμογή έναν ενιαίο μηχανισμό ενδελεχούς ελέγχου της αγοράς που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των διασυνοριακών περιοχών και θα προστατεύσει από αθέμιτο ανταγωνισμό τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που είναι πιστοποιημένα με σήματα και πιστοποιητικά αμφιβόλου προέλευσης και αξιοπιστίας.

Οι συμμετέχοντες φορείς του έργου είναι ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) ως επικεφαλής εταίρος, ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης (ΕΒΕ Ροδόπης) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Χάσκοβο (HCCI).

Στο Συνέδριο που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Χάσκοβο, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του Έργου αναφορικά με τις ανάγκες των επιχειρήσεων της διασυνοριακής περιοχής για την υιοθέτηση κοινών σημάτων συμμόρφωσης και τη δημιουργία ενιαίου φορέα πιστοποίησης - τυποποίησης και εργαστηρίων δοκιμών και ελέγχου, ενώ θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό στους συμμετέχοντες. Τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, θα εκπροσωπήσει, ως προσκεκλημένος Ομιλητής, ο Εκτελεστικός του Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος του Έργου, Δρ. Αναστάσιος Αλεξανδρίδης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και τους Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013».

Για περισσότερες πληροφορίες: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Χάσκοβο, Ms Eliza Hubinova, e-mailhcci@bcci.bg;haskovocci@gmail.com, τηλέφωνο: (038) 66 11 12, (038) 66 55 02.