Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ένας ακόμη κολοσσός ψηφίζει Ελλάδα

Μια ακόμη πολυεθνική εταιρεία, μετά τους κολοσσούς Unilever, Henkel και Procter & Gamble, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να επενδύει στην ελληνική αγορά.

Η Johnson & Johnson ψηφίζει Ελλάδα και θα ενισχύσει την παραγωγική της βάση στη χώρα
μας, δίνοντας τόνωση στην αγορά εργασίας.

Η στροφή αυτή των πολυεθνικών εταιρειών και η ψήφος εμπιστοσύνης που δίνουν στην ελληνική οικονομία έχει άμεση σχέση, τόσο με τη μείωση του κόστους εργασίας, όσο και με την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα, μετά τα σενάρια καταστροφολογίας. 

Στελέχη πολυεθνικών αναφέρουν ότι η Ελλάδα αν και μικρή ως αγορά παραμένει σημαντική, καθώς παρά την κρίση, οι Έλληνες συνεχίζουν να προτιμούν τα επώνυμα προϊόντα στις αγορές τους από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label).

Η απόφαση της Johnson & Johnson, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς διαθέτει εργοστάσιο στην Ελλάδα, ένα από τα τρία που έχει στη Ευρώπη και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του εξάγεται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εταιρεία

Η Johnson & Johnson διαθέτει περισσότερες από 230 εταιρείες σε 57 χώρες και 116.000 εργαζόμενους, και δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών φροντίδας της υγείας για τις αγορές καταναλωτικών, φαρμακευτικών και ιατρικών προϊόντων. 

Στην Ελλάδα, η Johnson & Johnson Hellas ιδρύθηκε το 1975 και εμπορεύεται καταναλωτικά και ιατρικά προϊόντα, πολλά από τα οποία παράγονται στο εργοστάσιο της στη Μάνδρα Αττικής. 

Η Johnson & Johnson Hellas, απασχολεί περίπου 430 εργαζόμενους.

zougla.gr