Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ισχυρό πλήγμα για όλους μας, ενώ δεν προχώρησε και δεν ολοκληρώθηκε το έργο. Ταφόπλακα στους σχεδιασμούς τουριστικής ,οικονομικής ανάκαμψης στην Πιερία η λειτουργία των διοδίων Αιγινίου

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ 
Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου θα επιμείνει ακάθεκτη, αμείλικτη, αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη μας, να την εκδιώξουμε ενωμένοι.

Είναι δεδομένο ότι οφείλουμε δυναμική κινητοποίηση ώστε να εξαναγκασθεί η
Κυβέρνηση να αποφασίσει την μη λειτουργία του Σταθμού διοδίων Αιγινίου. Είναι το μείζον ζήτημα του τόπου μας, διαφορετικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με σταθερότητα προς την ανάπτυξη όταν ο Νομός τεμαχίζεται. Αντί να προχωρήσουν μεγάλα έργα υποδομής, οι αποσπασματικές και ευκαιριακές πρωτοβουλίες φοβούμαι θα φέρουν πενιχρά αποτελέσματα.
Μάλλον όψιμα κινητοποιούνται οι διάφοροι φορείς αλλά κυρίως οι κ.κ. Βουλευτές για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο της λειτουργίας του σταθμού διοδίων Αιγινίου από την ανάδοχο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., εξέλιξη άκρως ανησυχητική και δυσμενής για την Πιερία. Δεν μας έφτανε η οικονομική καχεξία, η οικονομική αφαίμαξη με την ανελέητη φορολόγηση, η διογκούμενη ανεργία, το κλείσιμο επιχειρήσεων, έρχεται τώρα το τελειωτικό χτύπημα για τον τόπο μας, που θα απομονωθεί, θα αποκοπεί κυριολεκτικά και θα γίνει ακριβός προορισμός για την θερινή περίοδο από γειτονικούς νομούς. Η πρωτοβουλία των βουλευτών, της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των λοιπών φορέων έπρεπε να ληφθεί εγκαιρότερα, αιφνιδιασθήκαμε αυτή είναι η κοινή παραδοχή, δίνεται η αίσθηση ότι αντιδρούμε με καθυστέρηση όταν ήδη έχουν ληφθεί πολιτικές αποφάσεις. Η Κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει την πολιτική της για τους αυτοκινητοδρόμους, όμως ο κ Χατζηδάκης είχε ανακοινώσει προ ημερών θα ανοίξει, θα αποδεσμευτεί  η χρηματοδότηση των κοινοπραξιών ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα που εμείς πληρώνουμε πολύ ακριβά. Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την έκβαση της επικείμενης συνάντησης των βουλευτών με τον αρμόδιο Υφυπουργό, διότι θα επικαλεσθεί την υφιστάμενη σύμβαση και την βούληση της Κυβέρνησης να τελειώσουν οι δρόμοι που είχαν σταματήσει, να μην επενδύουμε συνεπώς σε αυτές τις πρωτοβουλίες. Έπρεπε νωρίτερα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ζητώντας τροποποίηση της Σύμβασης , κατάργηση του Σταθμού Αιγινίου, ο οποίος αν λειτουργήσει θα βλάψει, θα περιορίσει την μετακίνηση επισκεπτών στην Πιερία.
Μάς έχουν γονατίσει με αλλεπάλληλους φόρους και άλλα έκτακτα, πρόσθετα οικονομικά βάρη και τώρα μας δίνουν την χαριστική βολή, άλλωστε θα λειτουργήσει ο σταθμός της εξόδου λεπτοκαρυάς ενώ την ίδια στιγμή η Εταιρία αμείλικτη, άκαμπτη δηλώνει ότι θα εκτελεστεί η Σύμβαση και ότι δεν έχει υποχρέωση για τους παράπλευρους δρόμους, προκαλώντας την αγανάκτηση μας.
Αυτή η αναπάντεχη, αρνητική εξέλιξη αποτελεί συνάμα να συνυπολογισθεί πέραν της προκαλούμενης οικονομικής αιμορραγίας στον τουριστικό κλάδο, στις επιχειρήσεις εστίασης, τροχοπέδη για την επιδιωκόμενη και προσδοκόμενη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και θα βλάψει καίρια, βαθιά ,ποικιλοτρόπως τις τουριστικές επιχειρήσεις αυτό το καλοκαίρι. Είμαστε στην Ελλάδα των μνημονίων και της εξαθλίωσης και των εκτάκτων εισφορών, ζούμε μια αρνητική συγκυρία, όμως η εφαρμογή αυτής της πολιτικής που υιοθέτησε η κυβέρνηση Κ.Καραμανλή θα αποδειχθεί καταστρεπτική για την ευάλωτη Πιερία που χρειάζεται μια τονωτική ένεση η χειμαζόμενη οικονομία της Έτσι θα ανοίξουμε την πόρτα και θα προσελκύσουμε επενδυτές αλλά και επισκέπτες μέσα σε τέτοιο περιβάλλον μαρασμού και απομόνωσης? Έτσι θα αποκτήσει πάλι δυναμική ο δοκιμαζόμενος Τουρισμός αν είμαστε καταδικασμένοι να έχουμε κυριολεκτικά διαμελισθεί από τους συνεχείς σταθμούς διοδίων που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή μας? Ποιος εχέφρων επιχειρηματίας θα αντέξει αυτόν τον παραλογισμό? Η προσθήκη των διοδίων Αιγινίου που αναμενόταν η επαναλειτουργία του θα υποβαθμίσει περαιτέρω την Πιερία , όλες ανεξαιρέτως οι πολιτικές δυνάμεις να δραστηριοποιηθούν να αντιδράσουν δυναμικά, χρειάζεται γενικός παλλαϊκός ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, έχουμε κοινά συμφέροντα, να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στην περαιτέρω απαξίωση και απομόνωση μας Αποδείχθηκε ότι αυτοσχεδιάζουμε εκτός πραγματικότητας, χωρίς κατά την λαϊκή ρήση τον ξενοδόχο, ότι μας αγνοούν και μας υποτιμούν, αν και η εξέλιξη αυτή οφείλεται εν μέρει στην γενικότερη κοινοβουλευτική ανυποληψία μας και την ενδοτικότητα, ανυπαρξία και ελλειμματικότητα, απραγία αλλά και αβελτηρία όσων μας εκπροσωπούν που μας θυμούνται εσχάτως με ανακοινώσεις μέσω του ηλεκτρονικού τύπου. Να προσθέσω ότι η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. δεν εκπληρώνει από καιρό τις συμβατικές υποχρεώσεις της, απαιτεί συνεχώς εκβιαστικά χρήματα από την Κυβέρνηση, που είχε νομική δυνατότητα να καταγγείλει την Σύμβαση για παράβαση όρων της.