Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αισιόδοξη αφετηρία αναγέννησης της Δημοκρατικής παράταξης

Μας το έστειλε η  Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας ..... Ευχαριστούμε πολύ 
 Με μια πολυπληθή και δυναμική παρουσία τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ Πιερίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (Ν.Ο.Ε.Σ.) ΠΑΣΟΚ Πιερίας στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Κατερίνης το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013.
Ο Συντονιστής της Κεντρικής Οργανωτικής Γραμματείας Συνεδρίου, βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος στην ομιλία επεσήμανε πως η περιπέτεια στην οποία βρίσκεται η χώρα τα τρία τελευταία χρόνια, την οποία ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη, επιβάλλει να γίνει μια ειλικρινής αποτίμηση, ώστε σε αυτή να στηριχτεί η προσπάθεια  για να βγούμε αποτελεσματικά, γρήγορα και συντεταγμένα από την κρίση. Αυτό είναι το ζητούμενο όλων των ελλήνων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.
Τόνισε πως κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πατρίδα μας, να μετατραπεί, να μετεξελιχθεί και να λειτουργήσει ως μια κανονική χώρα. Με κανονική οικονομία, κανονικό κράτος, κανονικές συμπεριφορές από όλους μας. Πολλά πράγματα είναι στρεβλά και αυτή είναι η αιτία που βρεθήκαμε σε αυτή την τόσο βαθιά κρίση, με τεράστιες και χωρίς προηγούμενο θυσίες που έχουν κάνει οι έλληνες πολίτες.
Τέλος υπογράμμισε πως «αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα ικανό να εγγυηθεί τη μετεξέλιξη της χώρας. Γενικό και εσωτερικό ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ, για το συνέδριο είναι να γίνει σε μικρογραφία αυτό που είναι το ζητούμενο για τη χώρα. Να βρούμε τρόπο να δώσουμε γρήγορα τόπο στη νέα γενιά. Η πρόσκληση συμμετοχής στις προσυνεδριακές διαδικασίες αφορά όλους τους πολίτες ανεξαίρετα, υπάρχει όμως ειδικό προσκλητήριο στη νέα γενιά. Την καλούμε να πάρει σήμερα στα χέρια της την παράταξη και αύριο την χώρα».
 Οι τοποθετήσεις όλων των μελών του ΠΑΣΟΚ ήταν ουσιαστικές, με αυτοκριτική και θετικές προτάσεις που δείχνουν πως έχει ήδη ανοίξει ένας νέος κύκλος αναγέννησης της παράταξης, που θα ολοκληρωθεί με το Συντακτικό 9ο Συνέδριο.

Η Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γαβριέλα Λαμογιάννη στην ομιλία της επεσήμανε πως στην πορεία για το συνέδριο πρέπει  να προχωρήσουμε σε μια γενναία και ειλικρινή αποτίμηση της ιστορικής μας πορείας. Με αποτίμηση των λαθών αλλά και της γενναίας συνεισφοράς για να σταθεί η χώρα όρθια.
Τόνισε πως όλα τα μέλη πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα  συσπείρωσης, ενότητας, αναζωπύρωσης της παραταξιακής συνείδησης.  
«Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους χωρίς αποκλεισμούς. Σε όλους τους συντρόφους που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς το συνέδριο, να πλαισιώσουν τις δημοτικές οργανωτικές επιτροπές ώστε να επεξεργαστούμε τα προσυνεδριακά κείμενα, να αναπτύξουμε έναν ουσιαστικό διάλογο και να καταθέσουμε πειστικές προτάσεις τις οποίες η κοινωνία θα αγκαλιάσει ξανά»