Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Μας το έστειλε ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ..... Ευχαριστούμε πολύ

Σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο χώρο των διοδίων Αιγινίου και απαιτούσε ειρηνικά την κατάργηση τους διότι δεν έχουμε άλλους δρόμους, τα 2,20€ είναι δυσανάλογα με την
διανυομένη απόσταση (5km), καταλύεται η ίση μεταχείριση έναντι του ανταγωνισμού και πλήττονται ο τουρισμός, το εμπόριο και οι εργαζόμενοι του τόπου μας,
Υπήρξε πολυάριθμη παρουσία δυνάμεων καταστολής της αστυνομίας, οι οποίες δια της βίας επιτέθηκαν στους απλούς πολίτες με γκλόπς, δακρυγόνα, χημικά και χειροβομβίδες κρότου και μετά από επανειλημμένες επιθέσεις κατόρθωσαν να εξοντώσουν τους πολίτες που αποκλειστικό σκοπό είχαν να κάνουν γνωστά τα αιτήματα τους και να τους αποδοθεί δικαιοσύνη και λύση. Αντί αυτού τα τηλέφωνα της Αθήνας ήταν κλειστά και εισέπραξαν χημικά και δακρυγόνα.
Καταγγέλλουμε την τυφλή αυτή επίθεση βίας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με άδικες συλλήψεις έντεκα (11) πολιτών, εκ των οποίων οι δύο (2) είναι Αντιδήμαρχοι και οι δύο (2) ανήλικα παιδία. Οι συλλήψεις αυτές δεν έγιναν κατόπιν βιαιοπραγιών, αλλά στόχο είχαν να κάμψουν το ηθικό των πολιτών και να τους τρομοκρατήσουν.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η τροχαία έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο, ενώ οι πολίτες ζητούσαν επίμονα το άνοιγμα του.
Πολλοί πολίτες θα παραμείνουν όλο το βράδυ στο χώρο των διοδίων για να  αναδείξουν τη σοβαρότητα του θέματος
Αύριο Τρίτη 12:00 η ώρα θα είναι όλοι οι πολίτες στα δικαστήρια Κατερίνης  για συμπαράσταση στους συλληφθέντες.
Τα σχολεία και οι υπηρεσίες όλου του Δήμου αύριο Τρίτη 29 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά και στις 3:00 το μεσημέρι όλοι θα δώσουν νέο δυναμικό παρών στο χώρο των διοδίων Αιγινίου για να απαιτήσουν την κατάργησή τους.
  

                                                                            Γραφείο τύπου
                                                                                        συντονιστικής επιτροπής
                                                                              Για πληροφορίες τηλ : 2353350100