Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ (Φωτογραφίες)

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 
 Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ευχές από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους του νομού, δέχτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ.Σοφία Μαυρίδου, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012, παραμονή του νέου έτους, στο γραφείο της στην Περιφερειακή
Ενότητα Πιερίας.
Τα παραδοσιακά μουσικά όργανα έδιναν το ρυθμό διαμορφώνοντας ένα ζεστό εορταστικό κλίμα για την υποδοχή του νέου έτους.
Ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας έψαλλε πρώτος τα κάλαντα στην   κ. Σοφία Μαυρίδου υπό τους ήχους της γκάιντας.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αγίου Ιωάννη «ΑΡΓΟΣ», με συνοδεία ποντιακής λύρας. Ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Κατερίνης «Γεωργάκης Ολύμπιος» τιμώντας την παράδοση με τις κουδούνες έδωσε το δικό του στίγμα στη γιορτινή ατμόσφαιρα. Παράλληλα τα καθιερωμένα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλλαν το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης «Το Ξαθέρι», που χόρεψε κρητικούς χορούς με λύρα, τα παιδιά της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης (Γονέων Ένωση Χριστιανική Αγωγή), η Φιλαρμονική της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί»  καθώς και μέλη του Πνευματικού Κέντρου Μητρόπολης Κίτρους «Άγιος Φώτιος».

 Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας άκουσε τα παραδοσιακά κάλαντα, ευχαρίστησε τα μέλη των συλλόγων για την επίσκεψή τους, ανταπέδωσε τις ευχές που έλαβε με πολύ αγάπη και προσέφερε γιορτινά γλυκίσματα. Την ίδια ώρα, ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία, ειρήνη, ομόνοια, αλληλεγγύη και ελπίδα.