Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Λειψά τα μέλη των Δ.Σ. των επιχειρήσεων του Δήμου Κατερίνης

Μας το έστειλε ο  Αντώνης Μάντζιος..... Ευχαριστούμε πολύ 
           Του Αντώνη  Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου

                                               Δημοτικού συμβούλου Κατερίνης
Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο τα ονόματα των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των διαφόρων φορέων του Δήμου Κατερίνης όπως ψηφίστηκαν  στην προχθεσινή συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου. Από  τις συνθέσεις των Δ.Σ. όμως λείπουν τα ονόματα των μελών που προέρχονται από την αντιπολίτευση, κάτι που είναι απαράδεκτο στο βαθμό που υποτίθεται ότι το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε για όλη την σύνθεση του κάθε Δ.Σ. Οφείλει λοιπόν  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να εξηγήσει με ποια διαδικασία προβλέπεται η έγκριση ημιτελούς σύνθεσης των Δ.Σ. ή αν θέλετε με ποια διαδικασία η αντιπολίτευση ορίζει από μόνη της τα μέλη της( και πως άραγες;)στο χρόνο που αυτή θέλει.
Ή καλύτερα να εξηγήσει γιατί δεν δόθηκαν εγκαίρως τα θέματα, πράγμα που εμπόδισε την αντιπολίτευση να συνεννοηθεί για τα μέλη που θα υποστηρίξει, γιατί δεν δόθηκε το 5λεπτο που ζητήθηκε για να μπορέσει η αντιπολίτευση να συνεννοηθεί και να υποβάλλει προτάσεις και εν τέλει να μας πει αν τέθηκε στην έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου οι προτάσεις για τα μέλη της αντιπολίτευσης και γιατί ούτως ή άλλως δεν και δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα και οι συμμετοχές των μελών της αντιπολίτευσης!!
Ήταν τόση η βιασύνη να τελειώσουμε, ήταν τόση η κούραση από τα 66 θέματα και τα 2 προ ημερησίας που έβαλε η δημοτική αρχή ή εν τέλει τόση σημασία αποδίδει η δημοτική αρχή στην λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου;
Πάντως οι πολίτες μπορούν να είναι σίγουροι ότι όλα τα δημοσιευμένα λαϊκά μέλη των Δ.Σ. αποτελούν προτάσεις της  πλειοψηφίας  χωρίς τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης, μπορεί να ξεχωρίσει αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο του φορέα ( εμπειρία, ειδικές γνώσεις κλπ όπως προβλέπονται από το νόμο)  ενώ ο δήμαρχος αρνήθηκε να μας πει έστω και την ιδιότητά τους.
      Κατόπιν αυτού η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης ψήφισε κατά στις συνθέσεις όλων των Διοικητικών Συμβουλίων απαιτώντας από την δημοτική αρχή την επιλογή των αξιότερων πολιτών για τις θέσεις και όχι των δικών της παιδιών που αύριο θα τους προσλάβει κιόλας με μερική ή πλήρη απασχόληση.
Γιατί φαίνεται ότι  τα δικά της παιδιά πρέπει να έχουν καλύτερες ευκαιρίες , γιατί το ρουσφέτι η ευνοιοκρατία και το πελατειακό κράτος ζουν και βασιλεύουν στο Δήμο της  Κατερίνης.   Αλλά για το θέμα θα επανέλθουμε.

Κατερίνη 30/12/2012
Αντώνης Μάντζιος, οικονομολόγος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης