Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Οριστική καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τον Άρειο Πάγο


Την οριστική καταδίκη του τέως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, αποφάσισε σήμερα ο Άρειος Πάγος. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση μείωσης του προστίμου
σε πρατηριούχο καυσίμων, την οποία είχε αποφασίσει ο κ. Ψωμιάδης, όταν κατείχε τη θέση του νομάρχη Θεσσαλονίκης.
Ο πρατηριούχος φέρεται να νόθευε συστηματικά τα καύσιμα στο πρατήριο του και για το λόγο αυτό του είχε επιβληθεί πρόστιμο από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης ύψους 89.000 ευρώ. Ο κ. Ψωμιάδης, όμως μείωσε το πρόστιμο σε 5.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη. Τον περασμένο χρόνο το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή στον κ. Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος. Στη συνέχεια ο τέως περιφερειάρχης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή και ο κ. Ψωμιάδης παραπέμφθηκε σε νέα δίκη  ενώπιων και πάλι του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.
Το Δικαστήριο όμως έκρινε και πάλι ένοχο τον κ. Ψωμιάδη. Ο τελευταίος προσέφυγε και πάλι στον Άρειο Πάγο, η οποία συζητήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Οκτωβρίου.
Ωστόσο, σήμερα ο Άρειος Πάγος απέρριψε την προσφυγή του κ. Ψωμιάδη, υπό το σκεπτικό ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.