Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Κρατικά λαχεία: Τζάμπα μαγκιές από το ΤΑΙΠΕΔ με τα λεφτά του ΟΠΑΠ

Μας το έστειλε το tsantiri.gr/..... Ευχαριστούμε πολύ 
Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2012, κάποιοι εξακολουθούν να παίζουν τα προσωπικά τους παιχνίδια εις βάρος όλων μας.

Τα όσα έχουν συμβεί με το διαγωνισμό για τα κρατικά λαχεία θυμίζουν… “άλλες εποχές”.
Πώς, αλλιώς, μπορούν να ερμηνευθούν τα όσα έχουν γίνει με το τίμημα της διαδικασίας;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στον διαγωνισμό παρέμεινε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, η κοινοπραξία με επικεφαλής τον ΟΠΑΠ (34%) και μετέχοντες τη Lottomatica (33%), τη Scientific Games και την Intralot (από 16,5% η κάθε μία), αφού με τον τρόπο του το ΤΑΙΠΕΔ «έσπρωξε» τους άλλους συμμετέχοντες να αποσυρθούν.
O Τάκης Αθανασόπουλος, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σε πρόσφατες δηλώσεις του και σε συνέντευξή του στους Financial Times, είχε δηλώσει ότι το τίμημα για τα λαχεία θα κυμαίνεται στα 250-300 εκ. €.
Στη συνέχεια, το ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασε – μέσω των οίκων αξιολόγησης που αυτό διορίζει – ένα προτεινόμενο τίμημα κοντά στα 190 εκ. €
Η κοινοπραξία του ΟΠΑΠ, κατέθεσε την προσφορά της, η οποία μαθαίνουμε είναι 125εκ.€, την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου έκρινε χθες χαμηλή.
Έτσι, ζήτησαν από τον μοναδικό υποψήφιο να υποβάλει ξανά την προσφορά του, αύριο, Τετάρτη, σε υψηλότερα επίπεδα, όπως αυτό ήταν «προκατασκευασμένο» από την αρχή.
Με αυτό τον τρόπο, θα λάβουν ένα «προσυννενοημένο» υψηλότερο τίμημα, και νομίζουν ότι θα καταστήσουν έτσι εαυτούς ήρωες και θα προβάλλουν ότι έκαναν την καλύτερη δυνατή αποκρατικοποίηση.
Οι κύριοι, όμως, του ΤΑΙΠΕΔ δεν λένε την αλήθεια. Ποια είναι αυτή;
Ότι ο μόνος, που θα βάλει χρήματα, είναι ο ΟΠΑΠ. Άρα, τα χρήματα από τη μία τσέπη θα πάνε στην άλλη. Και αυτό θα το παρουσιάσουν σαν αποκρατικοποίηση.
Έτσι, κάνουμε κι εμείς αποκρατικοποιήσεις, κύριοι του ΤΑΙΠΕΔ.
Παίρνοντας χρήματα από τον ΟΠΑΠ και όχι από τους πραγματικούς ενδιαφερόμενους, θα είχαμε υλοποιήσει την αποκρατικοποίηση πολύ πιο γρήγορα από εσάς.
Τέτοιες συμφωνίες να τις χαίρεστε!
Αυτά είναι τζάμπα μαγκιές…
…που κάθε άλλο παρά βοηθούν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας.
Εμείς θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις – όπως πάντα κάνουμε – και θα επανέλθουμε, κύριοι του ΤΑΙΠΕΔ.