Σε όλα τα χωράφια με τα λιόδεντρα στην Πιερία, οι παρέες, φίλοι όλοι, μαζεύουν τον Ευλογημένο καρπό της Ελιάς. Στην Βόρεια Πιερία μαζεύομαι της Ελιές από τα δικά μας λιόδεντρα που
ανήκουν στην ποικιλία που ονομάζετε Κολινδρού.
Η καλλιέργεια της Ελιάς δεν είναι κάτι καινούργιο για την περιοχή της Βόρειας Πιερίας και ας το έχουμε λησμονήσει προς τέρψη κάποιων άλλων περιοχών.
Στην Αρχαία Πύδνα ο επισκέπτης θα δει ένα πέτρινο πατητήρι για λάδι αλλά και τους μεγάλους αμφορείς για την αποθήκευση του λαδιού. Στη σημερινή Πύδνα έχουμε σύγχρονα λιοτρίβια που οι νοικοκυραίοι μας βγάζουν το δικό τους φρέσκο, γνήσιο λάδι,ανώτερης ποιότητας που παράγετε κατευθείαν από τις ελιές τους.
Η παρέα των νοικοκυραίων περιμένουν την σειρά τους να πατήσουν τις ελιές τους που από αυτές θα πάρουν το δικό τους λάδι. Λάδι Πιερίας ! ! !
Γιατί το Λάδι στο τόπο μας έχει μεγάλη ιστορία και θέλουμε να έχει και μέλλον....
Γι΄ αυτό στο φαγητό μας, στην σαλάτα μας, στις Ταβέρνες μας βάζουμε το δικό μας λάδι, Λάδι Πιερίας ! ! !