Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σκουρλέτης: Κάποιος να ενημερώσει τον κ. Στουρνάρα ότι ήδη ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας πεινάει

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Πάνου Σκουρλέτη για τις χθεσινές δηλώσεις Στουρνάρα και τη σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών

Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Στουρνάρα πως ήδη ένα μεγάλος μέρος της κοινωνίας πεινάει, ενώ η ίδια προοπτική περιμένει πολλούς ακόμη  εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής που υλοποιεί.  Η ανέχεια, η ανεργία και η διάλυση του κοινωνικού κράτους συνιστούν την αντιπροσωπευτική εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, μια εικόνα που θα μεγεθύνεται εάν ψηφισθεί το νέο πακέτο μέτρων. 

Την ίδια στιγμή η απομονωμένη κυβέρνηση αποσυντίθεται και το μόνο που φαίνεται να εξασφαλίζει είναι την εύνοια των δανειστών  και της κας Μέρκελ . Χωρίς καμιά διαπραγμάτευση, με ψέματα και υποκρισίες, αποκρύβει πως το σύνολο σχεδόν των 31,5 δις θα πάει στις τράπεζες και στην εξυπηρέτηση του χρέους. Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, όπου δήθεν συζητάνε μέτρα που οι δύο από αυτούς έχουν ψηφίσει στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ ο τρίτος  έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις τους, εντάσσεται στα πλαίσια ενός επικοινωνιακού σχεδιασμού  για να περιοριστούν οι κυβερνητικοί κλυδωνισμοί και να κατευναστεί η λαϊκή αντίδραση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ η αποτροπή της ψήφισης των νέων μέτρων και η δημοκρατική ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης  αποτελεί όρο για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας και προϋπόθεση για μια νέα ελπιδοφόρα πορεία  της.