Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων πραγματοποίησε η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στο πλαίσιο του ταξιδιού της στην
Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τη ΄΄ΣΧΟΛΗ ΟΛΥΜΠΟΥ΄΄.
  
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συναντήθηκε και είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τη  Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, κ.  Ζέττα Μακρή, για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση προγραμμάτων και εφαρμογή στρατηγικών για την επίτευξη ισότητας των φύλων σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.
  
Η  κ. Σοφία Μαυρίδου έθεσε επί τάπητος δράσεις και πρωτοβουλίες
που μπορούν να αναπτυχθούν στην Πιερία με σκοπό την ενημέρωση και την προστασία των γυναικών, την ενίσχυση του ρόλου τους στη σύγχρονη κοινωνία, με δεδομένη την πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνουμε,  ενώ επεσήμανε  την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης  της  συμμετοχής  των γυναικών στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων αλλά και συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
  
Παράλληλα, η κ. Σοφία Μαυρίδου αναφέρθηκε στο ρόλο  της Ελληνίδας αγρότισσας, καθώς στην Πιερία δεν είναι λίγες οι γυναίκες που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα, ενώ άλλες δραστηριοποιούνται μέσα από αξιόλογους  Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Συλλόγους συμβάλλοντας στην  οικονομική ζωή της υπαίθρου, στην ανάδειξη και προώθηση των τοπικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας  καθώς και στη συντήρηση και διάδοση των εθίμων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η  Γενική Γραμματέας  Ισότητας των Φύλων εξέφρασε τη διάθεση για συνεργασία και προώθηση  δράσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με γνώμονα την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.