Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ενημερωτική σύσκεψη στην Π.Ε.Πιερίας για την πορεία των έργων «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός Αρδευτικών δικτύων Δ. Κατερίνης Ν. Πιερίας » και « Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Δ.Δ. Ρυακίων Δήμου Κολινδρού Ν. Πιερίας.»

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην  Περιφερειακή  Ενότητα  Πιερίας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών  παραγόντων  του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Διεύθυνσης Τεχνικών  Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
  και εκπροσώπων  του Δήμου Κατερίνης, με θέμα την πορεία εξέλιξης των έργων «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός Αρδευτικών  δικτύων Δ. Κατερίνης Ν. Πιερίας » και «  Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Δ.Δ. Ρυακίων Δήμου Κολινδρού Ν. Πιερίας.».        


Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν από το υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Προϊστάμενος του 1ου τμήματος  Κατασκευών κ. Χρήστος  Βρεττόπουλος  και η  κ. Παρασκευή Μπελεμέση , από την  Περιφερειακή  Ενότητα  Πιερίας,  ο Προϊστάμενος του τμήματος Δομών Περιβάλλοντος, κ. Δημήτριος  Λαφαζάνης και οι επιβλέποντες των έργων και από το δήμο Κατερίνης, ο Αντιδήμαρχος, κ. Νίκος Μπουρονίκος  και ο γεωλόγος κ. Αγαμέμνων Ψυρίλλος
καθώς και ο εκπρόσωπος της αναδόχου Κ/ξίας κ. Παναγιώτης Μπομπολέσης.

Η σύσκεψη έγινε με σκοπό  την ενημέρωση των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου για την πορεία εξέλιξης των έργων  και συνεργασία για επίλυση προβλημάτων σχετικά με αυτά .

Τα παραπάνω έργα  χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013 »(ΠΑΑ) και εκτελούνται  με Διευθύνουσα-επιβλέπουσα υπηρεσία το τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων  της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας.
Το έργο «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός Αρδευτικών δικτύων Δ. Κατερίνης Ν. Πιερίας »  αφορά τον εκσυγχρονισμό  και τη  βελτίωση των αρδευτικών δικτύων των Δημοτικών Διαμερισμάτων Άνω Αγιάννη, Νεοκαισάρειας, Γανόχωρας,  Σβορώνου και των οικισμών Ν. Κεραμιδίου και Χράνης  καθώς και τη  βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο αρδευτικό δίκτυο, δημοπρατήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Οκτώβριο του 2008, με τεχνικές μελέτες του Δήμου Κατερίνης και έχει Προϊσταμένη Αρχή τη Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 20.000.000€ και το ποσό της σύμβασης σε  11.200.526,14€.
Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι έως 31-08-2013.

Το  έργο: «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Δ.Δ. Ρυακίων Δήμου Κολινδρού Ν. Πιερίας» δημοπρατήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών  Έργων της Π.Ε. Πιερίας η οποία είναι και Προϊσταμένη Αρχή του έργου. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.360.000€ και το ποσό της σύμβασης σε  1.134.799,08€. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι έως 31-10-2012.

Μετά τη  σύσκεψη ακολούθησε επίσκεψη στο  χώρο κατασκευής των έργων  και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις των έργων στα Ρυάκια και στα Δημοτικά  Διαμερίσματα του Σβορώνου και της Νεοκαισάρειας , παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων  του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Διεύθυνσης Τεχνικών  Έργων της Π.Ε Πιερίας , εκπροσώπων  των αναδόχων των έργων ,του Επιστημονικού Συνεργάτη της Π.Ε.Πιερίας, κ.  Δημήτρη Ρουκά, του Αντιδημάρχου Κατερίνης, κ. Νικόλαου Μπουρονίκου  και του γεωλόγου κ. Αγαμέμνονα Ψυρίλλου. Κατά την επιτόπια επίσκεψη διαπιστώθηκε η ομαλή εξέλιξη των έργων, εκφράστηκε η ικανοποίηση για την καλή πορεία υλοποίησής τους, ενώ κατέστη σαφές ότι τα έργα θα  αποπερατωθούν  εντός του χρονοδιαγράμματος.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία εξέλιξης των δύο μεγάλων αρδευτικών έργων που αφορούν τη  βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό τόσο του αρδευτικού δικτύου στα Δ.Δ. Α.Αγιάννη, Γανόχωρας, Νεοκαισάρειας, Ν. Κεραμιδίου, Σβορώνου, Χράνης, στο Δήμο Κατερίνης όσο και στο Δ.Δ. Ρυακίων στο Δήμο Πύδνας Κυλίνδρου, όπως διαπιστώθηκε και  στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Πιερίας με τους συναρμόδιους φορείς. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν κατά την εφαρμογή των μελετών στην πράξη για την υλοποίηση των έργων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τόσο μεγάλα έργα. Με τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων στις γεωργικές περιοχές της Π.Ε. Πιερίας παρέχεται  ουσιαστική στήριξη της αγροτικής παραγωγής» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

«Ειδικά για το έργο στο αρδευτικό δίκτυο στα Ρυάκια είμαστε στο τελικό στάδιο της υλοποίησης. Αυτό που απομένει μόνο είναι η ηλεκτροδότηση του έργου για ξεκινήσουν οι δοκιμές και να δοθεί το δίκτυο προς χρήση στους αγρότες της περιοχής»επεσήμανε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς.