Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 

Το ΄΄ΌΧΙ΄΄ της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί σταθμό στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Με υπερηφάνεια  τιμούμε τη μνήμη όσων πολέμησαν για την πατρίδα, για την
ελληνική ιστορία, για τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και  όσων θυσιάστηκαν με ισχυρή πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας.

Με ευγνωμοσύνη αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές του ΄40,  που με φιλοπατρία,  αυταπάρνηση, αυτοπεποίθηση,  ομοψυχία  και  απαράμιλλο ηρωισμό  χάρισαν στους Έλληνες την ανεκτίμητη ελευθερία και δημοκρατία.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε οι περιστάσεις μας ωθούν  να προβάλουμε το μήνυμα της εθνικής ανεξαρτησίας, περισσότερο από ποτέ πρέπει να αντλήσουμε δύναμη από την ιστορία μας, να πεισμώσουμε και να πούμε ΄΄ΟΧΙ΄΄ σε καταστάσεις που υποθηκεύουν τα όνειρα και το μέλλον μας. Σήμερα δίνουμε ένα δύσκολο αγώνα επιβίωσης, έναν αγώνα για επανασύσταση και άνθηση της χώρας μας σε μια κοινή εθνική προσπάθεια.
  
Το μήνυμα της εθνικής μας επετείου είναι ότι όταν ένας λαός  σέβεται την ταυτότητά του, πιστεύει  στις δυνάμεις του και με θέληση και όπλα την ενότητα, την αλληλεγγύη, την αισιοδοξία και την ελπίδα για το καλύτερο  μπορεί να βγει  νικητής μέσα από κάθε είδους μάχη.

Ας υψώσουμε την ελληνική σημαία και ας αντισταθούμε με σθένος και αποφασιστικότητα και όραμα για ανάπτυξη και πρόοδο  στις σημερινές προκλήσεις.

Τώρα είναι το δικό μας χρέος να διαφυλάξουμε αλλά κυρίως να διδαχθούμε από την ιστορική μας κληρονομιά και να εγγυηθούμε ένα ισχυρό αύριο της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή.

Η επέτειος της  28ης Οκτωβρίου 1940 πρέπει να αποτελέσει για εμάς τους Έλληνες οδηγός και φάρος καθοδήγησης για να επιδείξουμε τις δικές  μας αντιστάσεις,  προκειμένου να χαράξουμε νέους δρόμους για την ευημερία και την προοπτική.


                                 Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

                                              Σοφία Μαυρίδου