Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Σπρώχνουν" ημέτερους με κακό παρελθόν σε θέσεις-κλειδιά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση - Υφυπουργός, σύμβουλοι του Σαμαρά και επιχειρηματίας κάνουν... παιχνίδι (εν αγνοία του Πρωθυπουργού;)

Μας το έστειλε το attacktv.gr/..... Ευχαριστούμε πολύ
Δυσκολία φαίνεται να προφασίζονται κεντρικά στη ΝΔ για τη στελέχωση των ΔΕΚΟ και άλλων οργανισμών, γιατί, παρά την ανεργία, λένε ότι οι μισθοί που
προσφέρονται είναι χαμηλοί και τα προβλήματα, λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης, τεράστια. Έτσι, καλοθελητές επιχειρηματίες προστρέχουν να προωθήσουν "δικά" τους παιδιά, για να κάνουν τις δουλειές τους.
Τα ίδια φαίνεται πως συμβαίνουν και σε σημαντικό φορέα, που έχει βασικό ρόλο στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και στη μεταρρύθμιση του κράτους και διαχειρίζεται κονδύλια άνω του ενός δισ. ευρώ. Εκεί προωθείται για τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, πρόσωπο που προέρχεται μέσα από το φορέα και που είχε καθοριστικό ρόλο την περίοδο 2004-2009 στην ανάθεση συμβάσεων σε συγκεκριμένες εταιρείες του κλάδου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.
Μάλιστα, ρόλο στις σχετικές συνεννοήσεις λέγεται πως παίζουν σύμβουλοι του Πρωθυπουργού, ενώ πιέσεις προς την ίδια κατεύθυνση φέρεται να ασκεί και υφυπουργός.
Τα γνωρίζει, άραγε, αυτά ο κ. Σαμαράς κι αν ναι, πώς αποδέχεται τέτοιες πρακτικές, που, εκτός των άλλων, αναβιώνουν, εν μέσω τρικομματικής κυβέρνησης,  τις γνωστές ιστορίες των "γαλάζιων παιδιών"; Ή, μήπως, πάλι οι σύμβουλοι και... παρασύμβουλοι και οι διάφοροι υπουργοί λειτουργούν με τη δική τους ατζέντα, ερήμην του Πρωθυπουργού;