Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ζευγάρι Ελλήνων πουλάει τα πάντα για να μεταναστεύσει

Ένα ζευγάρι Ελλήνων αποφάσισε να μεταναστεύσει στο εξωτερικό, μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες για εύρεση εργασίας στην Ελλάδα, που δεν είχαν ευτυχή έκβαση μέχρι σήμερα.
Οι δύο νέοι έφτιαξαν μια ιστοσελίδα - blog με τον τίτλο "Help Us Leave" (Βοηθήστε μας να
φύγουμε), που από μόνος του τα λέει όλα... 

Μέσα από την ιστοσελίδα τους πουλάνε όλα όσα τους ανήκουν για να μπορέσουν να μαζέψουν χρήματα και να κάνουν μια νέα αρχή εκτός Ελλάδας. Από τις ηλεκτρικές τους συσκευές και το αιρ κοντίσιον, μέχρι τους πίνακες που αγόρασαν στα ταξίδια τους και τα έπιπλα της βεράντας.

Ολόκληρο το κείμενο τους:
"Αγαπητοί αναγνώστες, είμαστε ο Π. και η Α.
Την κάνουμε για έξω παίδες! Το σκεφτόμασταν καιρό αλλά η χαριστική βολή ήρθε όταν ακούσαμε τη Ρίτσα Μπιζόγλη να λέει ότι η ανεργία έφτασε στο 23,1%. Κουραστήκαμε να είμαστε άνεργοι, να κυνηγάμε τα δεδουλευμένα μας, να επιβαρύνουμε τους γονείς.

Έλα μου όμως που έχουμε ένα ολόκληρο σπιτικό εδώ στην Αθήνα που δεν μπορούμε να πάρουμε μαζί μας! Γι αυτό "το πουλάμε το σπίτι", που λέει και το άσμα. Μέσα στο blog θα βρείτε τα προϊόντα, με το πότε αγοράστηκαν, από πού, αρχική τιμή και τελική. Εννοείται ότι οι τιμές είναι συζητήσιμες! Βοηθήστε μας να φύγουμε παιδιά!

Στις βαλίτσες μας θα πακετάρουμε μπόλικη υπομονή, θετική ενέργεια και αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά!
Μπορείτε να μας βρείτε στο τηλέφωνο: 6971765295

Και στο mail: helpusleave@gmail.com".
Η ανταπόκριση και οι ευχές του κόσμου ήταν άμεση, ενώ συγκινητικά είναι τα σχόλια που συνοδεύουν το κείμενο τους. Σχόλια που αποτυπώνουν το άγχος και τους προβληματισμούς των νέων έναντι της καλπάζουσας ανεργίας.

Μέσα σε λίγες ημέρες, έχουν καταφέρει να πουλήσουν τα μισά τους υπάρχοντα και φυσικά, συνεχίζουν την προσπάθεια.
Το ζευγάρι ετοιμάζει βαλίτσες για Εδιμβούργο, ενώ ως ημέρα αναχώρησης έχουν ορίσει την 11η Οκτωβρίου.
"Καλό δρόμο παιδιά… εύχομαι όλα να πάνε καλά για όλους και σύντομα να φτιάξετε το helpusgobackhome.com".

"Καλή τύχη και καλή δύναμη! Εγώ μόλις έκλεισα 15 χρόνια εκτός Ελλάδας και δεν το μετανιώνω. Εύκολα δεν είναι, ιδίως όταν προκύπτουν και παιδιά, αλλά η ύπαρξη προοπτικών βοηθάει στις δύσκολες στιγμές. Και το ότι θα είστε 2 μαζί είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα από πολλές απόψεις. Καλό δρόμο!".

"Καλή τύχη παιδιά όλα να πάνε καλά εκεί που πάτε αλλά και εδώ, και μια μέρα να μπορέσει αυτή η χώρα να πάρει πίσω τα παιδιά της!", είναι μερικά από τα σχόλια που θα πάρουν μαζί τους στο ταξίδι τους.

Πρώτη σε νέους άνεργους στην Ευρώπη η χώρα μας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 53,8% (στοιχεία Μαΐου) ενώ στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 20,3% και στις γυναίκες στο 26,8%.
Συνολικά, τον Ιούλιο του 2012 η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το 11,3% και στην ΕΕ το 10,4%, κάτι που πρόκειται για ιστορικό υψηλό. 

www.loutrakiblog.gr

http://newspostgr.blogspot.gr/