Αν μετά από όσα έγιναν (και θα γίνουν στο άμεσο ή απώτερο μέλλον) υπάρχουν ακόμη κάποιοι που πιστεύουν πως oι προσφυγές σε ΔουΝουΤου, ΜουΝουΤου και σε όλα τα άλλα ευαγή ιδρύματα έγινε για να …σωθεί η χώρα, τότε πλανώνται πλάνην οικτρά. Οπότε δεν αξίζει να συζητάμε.
Όλα έγιναν για να σωθεί το τραπεζικό σύστημα (που στο μεγαλύτερο μέρος του είναι τόσο σαθρό όσο το υπέδαφος κάτω από τον Πύργο της Πίζας) από το ντόμινο της κατάρρευσης που θα συνόδευε την κατάρρευση, το 2008, της Λήμαν Μπράδερς.
Οι τράπεζες ας σωθούν και όλοι οι άλλοι ας …..! Τόσο απλά.
Και το κράτος, δηλαδή εμείς όλοι, φεσώθηκε με κάτι εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Έλα όμως που άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα και τα χρέη των τραπεζών προς το κράτος.
Θυμάστε όλοι που κάποτε ο Αλογοσκούφης (τι κάνει βρε αυτή η ψυχή;;; Χάθηκε!!!) είχε δώσει κάτι δις για τη στήριξη των τραπεζών και την "αναθέρμανση" της οικονομίας;; Διαβάστε τώρα και τα παρακάτω και δείτε γιατί παρενέβη ο οικονομικός Εισαγγελέας :
Την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα προκάλεσαν οι ισχυρισμοί, χθες, στην Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Παπαδάκη, περί οφειλής μισού δισ. ευρώ των πιστωτικών ιδρυμάτων στο Δημόσιο, από την περίοδο υπουργίας του Γιώργου Αλογοσκούφη.
Ο κ. Παπαδάκης υποστήριξε ότι οι τράπεζες χρωστούν στο κράτος, από την κεφαλαιοποίηση που έγινε επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη, συνολικό ποσό 555 εκατομμυρίων ευρώ.
Το θέμα του χρέους των τραπεζών προς το Δημόσιο, επιβεβαίωσε στην Επιτροπή και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρ.Σταΐκούρας, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται, ήδη, σε διαπραγμάτευση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ώστε να αποδοθούν τα χρήματα που οφείλουν οι τράπεζες.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, που έλαβε υπόψη του ο κ. Πεπόνης, το χρέος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προκύπτει από την πρώτη δόση των 5 δισ. ευρώ, που είχαν λάβει στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου στήριξης, των 28 δισ. ευρώ, το 2009. Το ποσό θα δινόταν έναντι προνομιούχων μετοχών και οι τράπεζες όφειλαν να αποδίδουν ως μέρισμα στο δημόσιο το 10% για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, μέρισμα δόθηκε μόνο την πρώτη χρονιά, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, η ετήσια απόδοση προβλεπόταν μόνο αν οι τράπεζες εμφάνιζαν κέρδη.
Ο κ. Πεπόνης ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση και να αξιολογηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες προς όλες τις κατευθύνσεις.
http://periskopisi.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8332.html#more